Connect with us

Hírek

Visszatért az MSZP Jézuskája a Fő téribe

A szociális rászorultság indokolta, hogy ne keressen új helyszínt az MSZP helyi szervezete. Négy éve indult karácsonyi akciója során ugyanis eljutott már a Szlovák Általános Iskolába és a Nagycsaládosok Egyesületéhez is, tavaly pedig a Fő téri Általános Iskolát célozta meg. A gyűjtést ezúttal is siker koronázta: száraztésztával, liszttel, cukorral, édességgel, ruhaneművel és játékokkal megrakodva érkeztek régi-új célállomásukra, ahol néhány segítővel karöltve percek alatt kipakolták a szeretetcsomagokat.

– Úgy gondolom, hogy a közéletben tevékenykedő politikai pártoknak is van abban szerepük, hogy ne csak a véleményüket nyilvánítsák ki különböző színtereken, hanem amennyiben módjuk van rá, cselekvőleg is tegyenek az emberekért. Szerencsére a hívó szóra idén is sokan jelentkeztek, nemcsak baloldali érzelmű emberek, és elhozták azokat a felajánlásaikat, amelyek segítségével kicsit szebbé tudjuk varázsolni néhány család karácsonyát – vélekedett Földesi Zoltán, a párt helyi elnöke.

Rámutatott, bár az utóbbi időszakban történt előrelépés ezen a területen, országosan szinten még mindig több százezer ember nem jut elegendő mennyiségű táplálékhoz. (Egy nemrégiben készült felmérés szerint Magyarországon minden negyedik ember tartozik – a teljes lakosság 23,8%-a – a tartósan élelmiszert nélkülözők közé, a világon minden kilencedik ember éhezik. Az Élelmiszerbank adatai különösen megdöbbentőek, ha azt a tényt is hozzátesszük, hogy évente nagyjából 2 millió tonna olyan hulladék keletkezik, ami még fogyasztható lenne – szerk.)

Hozzátette, Szarvason azt tapasztalja, hogy figyelnek egymásra az emberek. Több karitatív akció szerveződik, jótékonysági gyűjtések és ételosztások formájában. Emellett azonban azt is látni kell, hogy a segítségnyújtás kétoldalú. Sajnos találkozott olyan esettel is, amikor a rászoruló nem fogadta el a feléje nyújtott mentőövet. Ilyenkor – bármennyire is fájó – tehetetlenek.

Rejtő Csaba, az intézmény igazgatója köszönetét tolmácsolta az MSZP felé. Megfogalmazta, a 146 diákjuk több mint fele hátrányos helyzetű, ezért egészen biztosan jó helyre kerülnek az ajándékok. Ígérte, mint ahogyan tavaly is, arra törekszenek, hogy a leginkább rászorulók kaphassák meg a nem remélt adományokat.

– Szerencsére nagyon sokat segít a gyermekvédelmi rendszer, a családsegítő szolgálat, a gyámhivatal, hiszen a gyermek mindannyiunk közös ügye. De természetesen az ő forrásaik sem végtelenek, ezért minden olyan adomány, ami közvetlenül el tudja érni a családokat, nagyon jól hasznosul, különösen ilyenkor, ünnepi időszakban – vázolta a szociális háló legfontosabb alappilléreit.

Az ünneptől függetlenül a párt jövőre is folytatja gyűjtését. Egészen tavaszig várják a felajánlásokat – elsősorban meleg ruhákat és tartós élelmiszereket – amiket akkor adnak oda, amikor az karácsony fényei már az emlékezet homályába vesztek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Bufenceztek, cigánykerekeztek, fekvőtámaszt nyomtak a gyerekek a télapónak

Szarvas

Szalagavató a Székelyben

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkinek jár a fehér asztal és mellé a társaság karácsonykor

Szarvas

Útvonalterv a Smart Cityhez

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2016. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect