Connect with us

Hírek

Szarvasi család gyermeke a szentesi Dr. Bugyi István Kórház idei első babája

Kovács Lilien Anna
Kovács Lilien Anna

Egészen az esti órákig kellett várni, amíg megszületetett a 2017-es év első aprósága a szentesi kórházban. Az esemény mindenki számára meglepetés volt, hiszen a Kovács család eredetileg néhány héttel későbbre, január 22-ére várta harmadik gyermekét. A szarvasi szülők, Kovács Tímea és Kovács Mihály azt azért gyanították, hogy kislányuk valamivel hamarabb érkezik, de azt álmukban sem gondolták volna, hogy örömükben két város is osztozni fog.

– Az előző napokban már voltak jóslófájásaim, elsején pedig görcsökre ébredtem. Férjemmel be is jöttünk a kórházba, de azt mondták, hogy még zárt a méhszáj, nem lesz ebből baba. Már ötperces fájásokkal tértem haza, ami délutánra tovább erősödött. Így hét óra körül visszamentünk, és alig két óra elteltével meg is született Lili– idézi fel a nagy nap eseményeit az édesanya.

Kovács Lilien Anna 21 óra 16 perckor látta meg a napvilágot, 3380 grammal és 50 cm-rel. Anyukája szerint külső jegyeit tekintve nővére, Natasa (19 hónapos) szakasztott mása.

Az újszülöttet Szentes polgármestere, Szirbik Imre és Szarvas alpolgármestere, Hodálik Pál január 3-án, közösen köszöntötték fel. A város első embere és dr. Szilágyiné Kádár Irén, a kórház ápolási igazgatója egy-egy macival érkezett, az édesanyának pedig virágot hoztak, míg a szarvasi delegáció egy praktikus pelenkatortával, pezsgővel és bonbonnal lepte meg az öt főre gyarapodott családot.

– Mi minden szarvasi emberre szeretnénk odafigyelni, és a város jövője szempontjából az is nagyon fontos, hány gyermek születik egy évben. A kétezres évek elején ez a szám 160 körül mozgott, majd 2008-ra mélypontra került. Abban az évben 120 körüli gyermek született. Azóta a tendencia felfelé ível, az utóbbi években 134-135 körül stagnál – tájékoztat a jelenlegi demográfiai adatokról Hodálik Pál.

Rámutatott, az önkormányzat a tavalyi évben több, családokra irányuló intézkedést is hozott. A korábbi évek gyakorlatában jól működő szociális rendelet mellett telekvásárlási kezdeményről szóló határozatot fogadtak el, ill. 50 ezer Ft értékű babakötvény formájában az újszülötteket is támogatják. Mindemellett egyre több ingatlant vásárolnak, amelyet a bérlakás program keretében szeretnének hasznosítani.

A család meglepetten fogadta a feléjük irányuló figyelmességet, és köszöntet mondtak a babakelengyéért.

– Teljesen össze vagyok zavarodva – árulja el a rá váró, megnövekedett anyai feladatokról Tímea. Egyelőre még el sem tudom képzelni, hogy lesz majd logisztikailag, főleg, hogy Nati nagyon anyás. Valószínű, hogy amíg Lilien alszik, addig vele fogok foglalkozni. Remélem, minden rendben lesz.

A család nemsokára már otthonában örülhet a kistestvérnek, ugyanis ma hazaengedik őket a kórházból.

A képeket Vidovics Ferenc (Szentesi Mozaik) készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Rendkívüli testületi ülés, fűtéstámogatás, sertésösszerírás

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Korona vs. Lowland: 1–4-ről Truczka és Luigi góljaival döntetlen

Sport

Sztehlo és Schedius ösztöndíjban részesültek a vajdás diákok

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

60-ból 22 percig emberhátrányban a bajnokesélyes ellen

Sport

Hirdetés

Archívum

2017. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect