Connect with us

Hírek

A diákolimpia országos döntőjébe sakkozták magukat

Szombaton rendezték meg a Megyei Diákolimpia 2017 2. versenynapján a III-IV. korcsoportok csapat- és V.-VI. korcsoportok egyéni sakkversenyét. Az eseménynek a Kazinczy Ferenc Általános Iskola adott otthont, Békéscsabán.

8 fiú- és 3 lánycsapat indult. Sajnos a szlovákos fiúk betegség miatt nem tudtak kiállni. Ellenben a lányok 100 százalékos teljesítménnyel jutottak be az országos döntőbe, Szombathelyre.

A III-IV. korcsoport (felsős) leányok között 3 csapat körversenye után a Szlovák Tanítási Nyelvű Általános Iskola Mravik Gabriella, Koszkócsák Dzsenifer, Huszárik Nelli és Plentri Panna alkotta együttes 6 ponttal az országos döntőbe sakkozta magát.

Az V. korcsoportos lányok egyéni sakkversenyében Petrás Márta (Székely Mihály Szakgimnázium) játék nélkül továbbjutott.

Sajnos az általános iskolát elhagyva egyre kevesebben folytatják a sakkot, tudtuk meg Patkó Lajos edzőtől. A középiskolások egyéni versenyében az ötödik fiú korcsoport kivételével a megjelenés bajnoki címet és országos döntőbe jutást ért. Az ötödik korcsoportban Medvegy Zalán (Vajda) a második lett.

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2017. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Kategóriák

Friss

Connect