Connect with us

Hírek

A szarvasi kajak-kenusport fekete napja: 2 éves eltiltás Dombvári Bencének

Dombvári Bence (Fotó: Szalmás Péter)
Dombvári Bence (Fotó: Szalmás Péter)

Egy hete váltottunk üzenetet Dombvári Bencével, amiben akkor más dolgok mellett szó esett az eltiltásáról is. Akkor azt mondta, hogy azóta sehová sem haladt az ügy. Még néhány nyilatkozat hiányzik a NÉBIH-től és a WADÁ-tól, hogy folytatódhasson vagy lezáruljon az ügy, mondta. Akkor azt írtam annak a 150 résztvevőnek a nevében, akikkel a K1 1000 méteres döntőjét fél lábon állva néztük végig a Vízi Színházban, hogy “a szarvasiak szívében te nyerted azt a kurva olimpiát”.

Úgy néz ki, hogy a hiányzó vélemények megérkeztek, mert ma arról adott hírt a kajakkenusport.hu, hogy a Doppingbizottság lezárta Dombvári Bence ügyét, miszerint “a versenyző 2016. június 9.-én adott le pozitív mintát, vizeletében tiltott teljesítményfokozó szert találtak.

A Bizottság minden felmerült körülményt mérlegelve 2 évre, vagyis 2018. június 9-ig tiltotta el a 24 éves kajakost minden nemű sporttevékenységtől.

‘A döntést tudomásul vettem, de továbbra is hangsúlyozom, hogy semmilyen tiltott szert nem használtam. Mindent meg fogok tenni azért, hogy jövőre sikeres legyen a visszatérésem’ – nyilatkozta Dombvári Bence”.

Ez a döntés nem csak a szarvasi, de a magyar kajak-kenusport számára is az egyik legsötétebb nap. A végeredmény tekintve semmivel sem lett volna jobb ha felmentik, mert ez az olimpia, valószínűleg minden idők legpiszkosabb olimpiája elment. Bízzunk abban, hogy ettől már csak jobb lehet, és hamarosan lesz Szarvasnak olimpiai bajnoka! Hajrá, Bence!

Kiemelt

A felnőttek is megkezdték az idényt

Sport

Lelkében él a nemzet, egy lélekkel dobban a Gyakorló

Oktatás

Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Az ökumenikus imahétben benne rejlik a közösségépítés ígérete

Szarvas

Körös-Maros Nemzeti Park – turisztikai ügyintéző

Állás

Hirdetés

Archívum

2017. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Kategóriák

Friss

Connect