Connect with us

Békés megye

A megyei önkormányzat közgyűlése is támogatta a koraszülöttmentő alapítványt

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, dr. Fodor Zsuzsanna és Zalai Mihály
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, dr. Fodor Zsuzsanna és Zalai Mihály

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének legutóbbi, február 16-i ülésén született döntés értelmében a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt 200.000 forinttal támogatja a testület. Ezen összeggel járulnak hozzá egy koraszülöttek mentésére alkalmas gépjármű, továbbá a hozzá tartozó mentőeszközök beszerzéséhez.

Mint ismeretes az alapítvány célja egy Békés megyei koraszülött-mentőautó beszerzése.  Békés megyében évente átlagosan 2500 gyermek születik, közülük 250-en koraszülöttnek vagy beteg újszülöttnek minősülnek. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány azért alakult, hogy Békés megyében felállítson egy koraszülött-mentőautót. Felhívásuknak köszönhetően eddig több mint 21 millió forint gyűlt össze, de a cél 25 millió forint mentőautóra és további 25 millió forint a hozzá tartozó technikai eszközökre.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarok Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke és dr. Fodor Zsuzsanna, a kuratórium tagja elmondta, hogy a koraszülött szállítás jelenleg is jól működik Békésben, ugyanakkor az ellátás hatékonyabbá tétele érdekében fontos lenne, ha a megyében is rendelkezésre állna egy speciális mentőautó, hiszen az újszülött ellátásban minden percnek, sőt, minden másodpercnek jelentősége van. A mentőautó ugyanakkor nem csak a koraszülöttek szállítását segítené, de a beteg újszülöttek ellátásában, kórházba jutásában, esetleges baleseti ellátásukban is kiemelkedő szerepet kapna.

A koraszülött mentő – amit a kuratórium elnöke csak mozgó koraszülött mentő intenzív osztálynak nevez – felszereléssel együtt mintegy 50 millió forintba kerül, a gépkocsi ára 25 millió, és ugyanennyibe kerülnek a speciális technikai eszközök hozzá. A gyűjtés múlt év ősze óta folyik, a támogatások folyamatosan érkeznek magánszemélyektől, önkormányzatoktól, vállalkozásoktól. A cél a felszerelt mentőautó beszerzése, ami már nem csak álom, hanem hamarosan valósággá válik.

Zalai Mihály megyei elnök kiemelte: „a támogatás mellett nagyon fontos, hogy felhívjuk az önkormányzatok, vállalkozások, magánszemélyek figyelmét arra, lehetőségeikhez mérten támogassák az alapítványt.” Emellett felajánlotta a megyei önkormányzat kommunikációs csatornáit annak érdekében, hogy minél többekhez jusson el a gyűjtés híre, az alapítvány célja.

Kiemelt

A Békés Megyei Önkormányzat bemutatja: Megyenap 2019

Békés megye

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Frissült Békés megye turisztikai arculata

Békés megye

Ismét nagy sikert arattak Békés megye ízei

Békés megye

Békés megye az ország egyik legbiztonságosabb megyéje

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect