Connect with us

Békés megye

A megyei önkormányzat közgyűlése is támogatta a koraszülöttmentő alapítványt

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, dr. Fodor Zsuzsanna és Zalai Mihály
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, dr. Fodor Zsuzsanna és Zalai Mihály

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének legutóbbi, február 16-i ülésén született döntés értelmében a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt 200.000 forinttal támogatja a testület. Ezen összeggel járulnak hozzá egy koraszülöttek mentésére alkalmas gépjármű, továbbá a hozzá tartozó mentőeszközök beszerzéséhez.

Mint ismeretes az alapítvány célja egy Békés megyei koraszülött-mentőautó beszerzése.  Békés megyében évente átlagosan 2500 gyermek születik, közülük 250-en koraszülöttnek vagy beteg újszülöttnek minősülnek. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány azért alakult, hogy Békés megyében felállítson egy koraszülött-mentőautót. Felhívásuknak köszönhetően eddig több mint 21 millió forint gyűlt össze, de a cél 25 millió forint mentőautóra és további 25 millió forint a hozzá tartozó technikai eszközökre.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarok Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke és dr. Fodor Zsuzsanna, a kuratórium tagja elmondta, hogy a koraszülött szállítás jelenleg is jól működik Békésben, ugyanakkor az ellátás hatékonyabbá tétele érdekében fontos lenne, ha a megyében is rendelkezésre állna egy speciális mentőautó, hiszen az újszülött ellátásban minden percnek, sőt, minden másodpercnek jelentősége van. A mentőautó ugyanakkor nem csak a koraszülöttek szállítását segítené, de a beteg újszülöttek ellátásában, kórházba jutásában, esetleges baleseti ellátásukban is kiemelkedő szerepet kapna.

A koraszülött mentő – amit a kuratórium elnöke csak mozgó koraszülött mentő intenzív osztálynak nevez – felszereléssel együtt mintegy 50 millió forintba kerül, a gépkocsi ára 25 millió, és ugyanennyibe kerülnek a speciális technikai eszközök hozzá. A gyűjtés múlt év ősze óta folyik, a támogatások folyamatosan érkeznek magánszemélyektől, önkormányzatoktól, vállalkozásoktól. A cél a felszerelt mentőautó beszerzése, ami már nem csak álom, hanem hamarosan valósággá válik.

Zalai Mihály megyei elnök kiemelte: „a támogatás mellett nagyon fontos, hogy felhívjuk az önkormányzatok, vállalkozások, magánszemélyek figyelmét arra, lehetőségeikhez mérten támogassák az alapítványt.” Emellett felajánlotta a megyei önkormányzat kommunikációs csatornáit annak érdekében, hogy minél többekhez jusson el a gyűjtés híre, az alapítvány célja.

Kiemelt

Hodálik Pál (Fotó: Zentai Péter) Hodálik Pál (Fotó: Zentai Péter)

Hodálik Pál megyei tanácsnok lett, STG a szarvasi agrárképzésről terjesztett elő

Békés megye

Fotó:Zentai Péter Fotó:Zentai Péter

Ismét Zalai Mihály lett a megyei közgyűlés elnöke

Békés megye

Helyi termékek boltja Helyi termékek boltja

Többlettámogatást kapott Szarvas a helyi termékek piacára

Békés megye

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Ünnepi közgyűlés a Megyenaphoz kapcsolódóan

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect