Connect with us

Hírek

A hölgyek köszöntésével nyitotta az Aranykor éves programsorozatát

Bár a Szarvasi Aranykor Nyugdíjas Egyesületnél is jelentősen alulreprezentáltak a férfiak, ez a tény sem nem riasztja őket vissza attól, hogy felköszöntsék tagságuk hölgy tagjait. 20 éve már, hogy évindító rendezvényként először március 8-át megcélozva ülnek fehér asztalhoz, és köszöntet mondanak a gyengébbik nem áldozatos munkájáért. S mint ahogyan az előző években, ezúttal is ki lehetett volna tenni a „megtelt” táblát, mivel kb. kétszázan fogadták el a meghívást a Vasipari Étkezdébe.

– Szeretnénk ma kimutatni a hölgyek iránt érzett tiszteletünket, és köszönetet mondani azokért a dolgokért, ami hozzájuk kötődik. Egyrészt a család összetartása, otthon melegének megteremtése, a gyereknevelés, de emellett a társadalomban és a munkahelyeken is komoly teher hárul rájuk. Egyesületünk kétharmadát is ők teszik ki, és látjuk, hogy itt is számíthatnunk rájuk a szervezési feladatokban, a programok előkészítésében, és aktívan részt vesznek a rendezvényeinken is – állítja Tusjak János, aki 52 évnyi házasság után ma is hálával adózik felesége fáradhatatlanságáért.

A férfiak nevében először Szerb György nyugdíjas pedagógus köszöntötte a hölgyeket. Bevezetőjében visszatekintett a jeles nap eredetére, amit az egyenlő jogokért, bánásmódért és a magasabb jövedelmekért vívott küzdelem hívott életre. Példaként említett néhány híres nőalakot, aki bebizonyították, hogy a hölgyek nemcsak a tűzhelynél, hanem az élet különböző területein is kiválóan megállják a helyüket.

– Előfordul, hogy mi, férfiak rossz fát teszünk a tűzre. Ilyenkor persze biztosan nem marad el a büntetés a nők részéről. Ez lehet étel-ital megvonás, a szabadidős tevékenységek korlátozása, és még sok egyéb – mutatott rá csibészesen a női-férfi kapcsolat humoros, de olykor ellentmondásos voltára. – Egy vigaszunk van csak ilyenkor, mégpedig az, hogy miénk az utolsó szó: igenis értettem, anyukám!

Dankó Béla országgyűlési képviselő nyomatékosította, nem lehet elégszer megköszönni a nők jóságát és önzetlenségét. Megosztotta egy „eretnek gondolatát” is hallgatósággal, miszerint ez az ünnep a férfiakról szól, hiszen lehetőséget teremt arra, hogy bepótolják mindazt, amit a hétköznapokban gyakran elmulasztanak.

A város vezetése nevében Kiss Attila önkormányzati képviselő szólt a megjelentekhez. Tolmácsolta Babák Mihály polgármester üdvözletét, majd csatlakozva az előtte szólóhoz utalt a hölgyek napjainkban betöltött szerepének jelentőségére.

Földesi Zoltán vezető tanácsnok megfogalmazta, három hölgynek lehetünk igazán hálásak az életben: akiktől az életet kapjuk, akit nekünk szülnek, és aki nekünk születik. Mindemellett az a dolgunk, hogy figyeljünk egymásra, és ne csak otthon, hanem olyan baráti közösségben is, mint az Aranykor Nyugdíjas Egyesület. Végül egy csokor virágot nyújtott át a civil szervezet legidősebb megjelent tagjának, Czecznak Istvánnénak.

Zárásként Tusjak János ismertette az előttük álló gazdag programkínálatot, majd egy-egy szál virágot, kézműves bonbont és csokoládét nyújtották át a teremben helyet foglaló, mintegy 150 hölgynek.

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szélfútta gyertyagyújtás és kamaramuzsika a béke vasárnapján

Koncert

Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Az ismeretlenség homályából az első helyet hozta el a Cervinus sajt

Gazdaság

12 egyesület 200 úszója érkezett az őszi versenyre

Sport

Személyi sérüléssel járó balesetek Csabacsűdön és Szarvas külterületén

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect