Connect with us

Békés megye

Két szarvasi díjazott az ünnepi megyegyűlésen

Lázár Zsolt esperes (b3), Csicselyné Korbely Zsuzsanna (b5) és Galó Tamás (b6)
Lázár Zsolt esperes (b3), Csicselyné Korbely Zsuzsanna (b5) és Galó Tamás (b6)

Közösen ünnepelt a Békés Megyei Önkormányzat és Mezőhegyes Város Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján. A megemlékezés keretében hatan Elnöki elismerést vehettek át.

Mezőhegyesen, a polgármesteri hivatalnál gyülekeztek a megemlékezők, akik két nóniuszon lovagló huszár felvezetésével sétáltak át a Szent György Római Katolikus Plébániatemplom oldalában elhelyezett Gonzeczky János emléktáblához. Az ünnepség első perceiben az emléktáblát koszorúzták meg a résztvevők, majd a városházán folytatódott a rendezvény ünnepi megyei közgyűléssel.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Holló József altábornagy, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri biztosa, aki kiemelte: „48” azt üzeni a ma emberének, hogy bár a forradalom elbukott, de nézeteiben, hitében, mondanivalójában sokat adott a jelen kornak, a mai napig használhatók iránymutatásai. Mitykó Zsolt, Mezőhegyes polgármestere elmondta: a ménesbirtok alapításától fogva katonai lovak tenyésztésére rendeltetett, a szabadságharcot Mezőhegyes több mint 172 nyerges és 63 hámos lóval segítette.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított Elnöki elismerés kitüntető díjat a március 15-ei ünnepség keretében adják át már évek óta. Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a köz szolgálatában élenjárókat, kimagasló tevékenységet végző személyeket, egyesületeket, kollektívákat ismernek el a kitüntetéssel, és azért éppen ezen a napon, mert március 15-e ünnepéhez, jelentőségéhez, üzenetéhez szorosan hozzátartozik. A megyei önkormányzat célja a kitüntetéssel az, hogy elismerje azon magánszemélyek vagy közösségek tevékenységét, akik Békés megyében hosszú ideje – legalább 10 éve – kiemelkedően magas színvonalú munkát végeztek az élet bármely területén, vagy egy cselekedettel a megye jó hírnevét öregbítették.

Ezúttal hatan vettek át elismerést: Csicselyné Korbely Zsuzsanna a szlovák identitás megőrzéséért, dr. Mlinarics József nyugalmazott orvosigazgató Orosháza város és a térség egészségügyi ellátásában nyújtott szolgálataiért, Rávai Béla az életmentés, a betegellátás területén kifejtett szakmai tevékenységéért, Gál János címzetes rendőr főtörzszászlós a Békéscsabai Rendőrkapitányság KMB csoportparancsnokaként végzett munkájáért, a Magyarországi Evangélikus Egyház Ótemplomi Szeretetszolgálat kollektívája a segítségnyújtás, a szociális ellátás területén kifejtett munkájáért és a Tótkomlósi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság és Nagy Sándor parancsnok szakmai szolgálatukért.

A megemlékezés fényét Liszi Melinda és Szabó Lajos, a Békéscsabai Jókai Színház művészei által összeállított ünnepi műsor emelte. A rendezvény zenei közreműködője Mezőhegyes Város Fúvószenekara volt, míg a koszorúzásban a Mezőhegyesi Állami Ménes huszárai segédkeztek.

Kiemelt

Egygólos vereséggel kezdtük a szezont Gyulán

Sport

Kenyéráldás, városi kitüntetések és tűzijáték államalapításunk ünnepén

Szarvas

Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu) Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

Kiváló szarvasi kezdés a szegedi vébén: Dombvári úton a döntőbe, Kós már bent

Sport

Együtt többet lehet tenni, mint egyenként

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect