in , ,

Kiss János fotóművész kiállítása a Gyakorló tavaszi ovigalériájában…

Március 7-én újra megtelt kíváncsi ovisokkal a GFF Gyakorlóovi középső lépcsőháza. A művészeti programmal működő Cseresznye, és Alma csoport már napok óta csodálja a művészi fotókon látható érdekes madarakat, rovarokat, és mindenki kedvencét: a kedves kis őzikét.

A kiállítást Mihály Zoltánné etnográfus, szakvezető óvodapedagógus nyitotta meg Szabó Lőrinc Tavasz című versével.

„Mi az?” – kérdezte Vén Rigó.
„Tavasz” – felelt a Nap.
„Megjött?” – kérdezte Vén Rigó.
„Meg ám!” – felelt a Nap.

„Szeretsz?” – kérdezte Vén Rigó.
„Szeretlek!” – szólt a Nap.
„Akkor hát szép lesz a világ?”
„Még szebb és boldogabb!”

Köszöntötte a megjelenteket és bemutatta az alkotót, Kiss Jánost.
A gyerekkel megbeszélte, melyik állatot ismerik, melyik fotó tetszik nekik, és miért? Az almások lelkesen mutattak rá az őzre és a kárókatonákra, és oly csendben hallgatták Jánost, az alkotót, mint az óvó nénik legszebb meséit… Megérezték hangjából a lelkesedést, a kalandvágyat, a természetszeretetet és csodálatot! Ki ne szeretne ennyi csodát látni, átélni, fotózni?!

Szokás nálunk, hogy minden ovigaléria megnyitó után kedvet kapunk az alkotásra. Ilyenkor, ha lehet, a gyerekekkel kipróbáljuk azt a technikát, amellyel a művész alkotott. Most, mi ugyan nem tudtunk fotózni, de nagy munkába fogtunk: fotóalbumokat készítettünk! A gyerekekről készült képeket ragasztgattuk be albumokba. Sőt! Színes tavaszi képeket is válogattunk, kereteztünk, úgy, ahogy nekünk tetszett. A szülők segítettek a képeket készíteni, gyűjtögetni, és közülük néhányan vendégeink is voltak a megnyitón.

Idézetek a kicsiktől:

M.-et már három évesen is érdekli minden, és az anyukájának meséli a mai élményt:

-Nézd anyu! Nekem az az egy napig élő „tiszabogár” tetszett a legjobban!- (mutat a kérészre)

Z., alma csoportos kisfiú Stünci néni kérdésére meglepő választ ad: – Azért tetszik az őzike, mert az ugrál! – (A képen nem ugrik épp az őz, de valóban nagyon riadtan néz, és ugrásra kész! Z. már elképzelte!)

Köszönjük Kiss János alkotónak, hogy megörökített a képein néhány, a természetből lopott csodás és érdekes pillanatot, és azt itt is hagyta nekünk…Gyakorlósoknak.

Gyekiczki Istvánné, Piroska szakvezető óvodapedagógus

Dr. Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője

Dr. Melis János: Egyetlen napra sem maradnak ellátatlanok a gyermekorvosi körzetek

Bemutatkozik a szemészet