Connect with us

Hírek

Dr. Sajti Edit sajtónyilatkozata

Ezt a nyilatkozatot a házi gyermekorvosi ellátásból való kilépésem okán, a közvélemény megnyugtatása és a kialakult találgatások miatt teszem.

Az állami szektorból való kilépésem, mely a 6-8 éve tartó áldatlan állapot következménye, és kényszerdöntése, nem azt jelenti, hogy nem lesz megoldás. A városvezetés az egészségügyi szakemberekkel karöltve fogja kitalálni az új gyermekellátási rendet. A munkához való joggal jár, hogy az felmondható. Ez egyéni döntés volt, nem helyi politikai. Ha nem lenne orvoshiány, senki nem vette volna észre.

Kár lenne egymásra újjal mutogatni, és bűnbakot keresni. Úgy foglalnám össze, hogy a körülmények sokasága és együttállása vezetett ide. Visszautasítom azokat a feltételezéseket, hogy nem vagyok elég munkabíró, vagy az alaposságom miatt túl lassú.

Azt azért nem rejthetem véka alá, hogy a Szarvason kialakult helyzet – többek között – a több évtizede tartó hibás országos egészségügyi politika következménye, annak ellenére, hogy az utóbbi időben történtek előremutató kezdeményezések.

Egyszemélyben nem tartom magam felelősnek az országban szinte minden régiót, várost és falut sújtó egészségügyi szakember-hiányért, legyen az mentőtiszt, ápoló, szakápoló, körzeti nővér, védőnő, orvos vagy szociális szférában dolgozó, kórházi vagy területet ellátó szakember. Ismeretlenül is köszönöm minden egészségügyben dolgozó embernek, hogy még kitart a hivatása mellett! Én is kitartok, segítek, de más formában.

Nem vagyok felelős továbbá az orvos-kivándorlásért, a csekély utánpótlásért, a kollégák kiöregedéséért és nyugdíjazásáért sem. Biztos vagyok benne, hogy az illetékesek minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy mindezt orvosolják.

Magyarország és Szarvas hitéletéhez, oktatás- és egészségügyi politikájához sok sikert kívánok, mert ezen múlik a jövő.

Minden eddigi és leendő kedves páciensemnek és szüleinek jó egészséget kívánok!

Szarvas,2017. március 20.
Dr. Sajti Edit

Készült a Rádió Szarvas és a Newjság részére.

Kiemelt

Egygólos vereséggel kezdtük a szezont Gyulán

Sport

Kenyéráldás, városi kitüntetések és tűzijáték államalapításunk ünnepén

Szarvas

Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu) Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

Kiváló szarvasi kezdés a szegedi vébén: Dombvári úton a döntőbe, Kós már bent

Sport

Együtt többet lehet tenni, mint egyenként

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect