Connect with us

Hírek

Székelyesek ezüstérme Szolnokon

Czeglédi Tímea és Munkácsi Richárd
Czeglédi Tímea és Munkácsi Richárd

Idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg Szolnokon a Pelikán Kupa elnevezésű gasztronómiai kiállítást és versenyt. Az esemény április 1-jén zajlott a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Iskolánkat, a GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiumát Czeglédi Tímea és Munkácsi Richárd 14. D osztályos vendéglátásszervező-vendéglős tanulók képviselték ezen a színvonalas rendezvényen.

A kezdeti nehézségek ellenére jó kedvvel érkeztünk a rendezvény helyszínére. A diákok először összeállították a dekorációt, majd hozzákezdtek a díszasztal megterítéséhez. A megadott időpontra szinte percre pontosan elkészültek.  A verseny nagyon jó hangulatban zajlott, a résztvevők lelkesek, a zsűritagok szigorúak voltak. Versenyzőinken látható volt az egészséges versenyláz. Elméleti teszt és pezsgőtöltés is volt a feladatok között. Tanulóink itt is helytálltak, a legjobbak között teljesítettek, bizonyították szakmai felkészültségüket. Nagy izgalommal vártuk már az eredményhirdetést.

Áldozatos felkészülésüket ezüstéremmel jutalmazták. Az az öröm, ami tanítványaink arcán látható volt, minden fáradozást megért. A verseny nem csak a végzős tanulóknak volt kiváló alkalom tapasztalatgyűjtésre, hanem a felkészítő oktatóknak is. A felkészítésben részt vettek Bakulya Anna, Borbély Tünde és Tóth Róbert. Szeretnénk megköszönni iskolánk vezetőségének, hogy támogatták a csapatot, valamint a szervezőknek külön köszönetet mondunk a rendezvény megvalósításáért és azért, hogy egy jókedvvel, vidámsággal teli hétvégi programon vehettünk részt.

Tóth Róbert vendéglátó szakoktató

Kiemelt

Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Mihály szerint jó konstellációjú képviselő-testület alakult ki

Politika

Újabb diákolimpiai érem, ezúttal kötöttfogásban

Sport

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Tejfeldolgozó üzemet avatott a Szarvasi Agrár Zrt.

Gazdaság

Mindhárom polgármester maradt

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect