in , ,

Jól szerepeltek sakkozóink a miskolci országos döntőn

Április 12–e és 14-e között rendezték meg Miskolcon az Sakk Diákolimpia Országos Egyéni Profi és Amatőr Döntőt. Az “értékszámos” és “amatőr” versenyen 6–6 korcsoportban ültek asztalhoz a versenyzők. Az értékszámosok között 281, az amatőröknél 252 fő indult. A 9 fordulós versenyen a szarvasi gyerekek négy korcsoportban indultak el az amatőr kategóriában.

A második korcsoportban Pósa Réka a 23. helyen végzett. Először vett részt ilyen nagyszabású versenyen, nagyon megilletődve játszott.

A harmadik korcsoportban Plentri Panna élete legmagasabb szintű versenyén, folyamatosan tartva jó helyezését, jó hajrával az 5. helyet szerezte meg. Mindenképp ide kívánkozik, hogy a negyedik helyet nem adták ki, mivel még a gép sem tudta eldönteni ki érdemli a harmadik helyet. Így először adtak ki két 3. helyet.

Az ötödik korcsoportban Petrás Márta a 13. helyet szerezte meg, így a tavalyihoz viszonyítva ebben az évben nem tudott előrébb végezni.

A hatodik korosztályban különös helyzet állt elő, és most idézek a versenykiírásból: aki a 2016 szeptember 1-én kiadott FIDE listán nem rendelkezik értékszámmal… részt vehet”. Ha már utána szerzett, már indulhat. Ismereteim szerint Dalma korosztályában 4 ilyen versenyző volt. Eggyel nem került össze, egyet a tavalyi 5. korcsoportos bajnokot megverte, és a háromszoros – most már négyszeres – bajnoktól idővel kikapott. Végül a 6. helyet szerezte meg, amivel nem volt különösebben elégedett.

Végső soron négy szarvasi gyermek kerül be az ország legjobb versenyzői közé, és az eredményekkel mint edző elégedett lehetek.

Patkó Lajos

Dr. Agócs Gergely

Bijnöger hős éneke

A lapoké és a könyököké volt a főszerep a Hunyadi mérkőzésén