Connect with us

Sajtóközlemény

Az Otthon Melege Program keretében újabb pályázatok lesznek elérhetőek

Dankó Béla
Dankó Béla

2017. augusztus 7-től ismét lehet pályázni mosógép vagy hűtőszekrény cseréjére, az alprogram keretösszege 600 millió forint, amit a lakosság arányában osztanak el a régiók között. A kiírásra régiónként eltérő időpontban lehet majd jelentkezni. A mosó- vagy hűtőgépek cseréjére megjelenő új pályázaton a vételár felét, de a háztartási nagygép energiaosztályától függően maximum 25.000 Ft-os, 40.000 Ft-os vagy 45.000 forintos vissza nem térítendő támogatást lehet elnyerni.

2017. június 6-tól lehet jelentkezni a kazánok, kémények felújítására kiírt alprogramra, amelynek keretösszege 3,5 milliárd forint. Az eredeti tervekkel ellentétben különválasztották a konvektorok cseréjét, ennek pályázati feltételeit várhatóan május elején teszik közzé, a mintegy 1,5 milliárd forintos keretösszegre július közepétől lehet majd beadni a jelentkezéseket.

A 2014-ben elindított program eddig több mint 120 ezer háztartás energetikai korszerűsítését tette lehetővé, a mintegy 23 milliárd forint támogatással eddig hét kiírást zártak le sikeresen. Már kétszer volt hűtőgépcsere-program, több mint 60 ezer család kapott támogatást, és egyszer volt lehetőség mosógépek cseréjére, abban az alprogramban 25 ezer családot támogattak.

Dankó Béla országgyűlési képviselő sajtóközleménye

Kiemelt

Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Bogár Gábor, Dombvári Bence, Bodonyi Dóra már a döntőben, Kuli Pisti a középdöntőben

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körös-távúszás harmincadszor

Sport

Egygólos vereséggel kezdtük a szezont Gyulán

Sport

Kenyéráldás, városi kitüntetések és tűzijáték államalapításunk ünnepén

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect