Connect with us

Hírek

Gímszarvas borjú született a Körösvölgyi Állatparkban

Újabb pöttyös jövevénnyel ajándékozta meg gondozóit és a látogatókat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának egyik gímszarvas tehene.

Az egészséges, mintegy 12 kilogramm testtömegű borjú most még a karám egyik távoli szegletében, faágak takarásában fekszik, így a látogatók csak nehezen pillanthatják meg. A gímszarvas tehenek a szabad természetben általában egy rejtett zugban, magas fűben 2-3 hétig elfektetik borjukat, csak szoptatni járnak hozzá. A kisborjú ráadásul teljesen szagtalan, ez azért van így, hogy ne fedezzék fel a zsákmányra éhes ragadozók. A borjak 4 hónapos korukig szopnak, de már 3 hónapos koruktól más táplálékot (füveket, rügyeket) is fogyasztanak.

20170607-gim1

A Körösvölgyi Állatpark gímszarvas karámjában az új jövevényen kívül még négy lakó van: két tehén és egy bika, valamint a tavaly nyáron született fiatal bika. Utóbbit azonban hamarosan elszállítjuk a Szegedi Vadasparkba, mert az őszi bőgéskor apja valószínűleg nem tűrné el a jelenlétét. Mivel a másik tehén is vemhes, így hamarosan újabb szaporulatra számíthatunk.

Kiemelt

Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Bemutatkoztak Pósa Zsolt és Arnóczki Csaba György jobbikos képviselőjelöltek

Politika

Timkó János (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe az álszent, csaló, szerepében Timkó János

Szarvas

OB II-es csapatunknak lezárult a teniszévad

Sport

Újraéled a tradicionális kardvívás Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2017. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect