Connect with us

Hírek

Balkáni táncok a Körös fölött

Kedden este a békéscsabai Balkán Táncegyüttes lépett színpadra, folytatva a „Tánc a víz fölött” sorozatot, ami 2015-ben az Egri Színház Tánctagozatának estjével indult útjára. Topolánszky Tamás kimondottan a Vízi Színház színpadára állított össze koreográfiát együttese számára a nézők örömére, majd folytatódott táncelőadások sora a Flamencoval és mesterével, Bajnay Beátával.

A Balkán Táncegyüttes estjének Gombárné Bata Mária, a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesületének Elnöke volt a házigazdája. Az együttes 1990-ben jött létre. „A cél az volt, hogy a táncházakban megismert és megkedvelt néptáncokat színpadon is bemutassák.” A tizenöt táncos vidám hangulatot varázsolt a Vízi Színház színpadára, estjük címe: Tánclépésben Bulgáriában. „A táncosok övfogással összekapaszkodva táncolnak. Volt szólisztikus tánc is, mint például a bolgár racsenica, mely a tánc közben pörgetett kendőről kapta a nevét”. A fergeteges táncprodukciókat színesítette egy zenekar is – a Balkán Quintet –, akik a táncosok jelmezváltása alatt varázsolták el a közönséget különleges zenével és dalokkal. „A balkáni zenei világban az ortodox egyházi zene, a szláv többszólamúság és a keleties dallamok keverednek, és igen gyakoriak a páratlan ritmusú dallamok is. E sajátosságok hiteles tolmácsolására törekszik a Balkán Táncegyüttes is.” (forrás: www.balkan-tancegyuttes.hu)

A táncról mindig nehéz írni, hiszen azt látni kell, de a képek remélhetőleg részben visszaadják az este hangulatát.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Bemutatkoztak Pósa Zsolt és Arnóczki Csaba György jobbikos képviselőjelöltek

Politika

Timkó János (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe az álszent, csaló, szerepében Timkó János

Szarvas

OB II-es csapatunknak lezárult a teniszévad

Sport

Újraéled a tradicionális kardvívás Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2017. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect