Connect with us

Hírek

Cirkusz-színház, a bizalom művészete

Csütörtökön este a Baross Imre Artistaképző Intézet mutatta be William Shakespeare Rómeo&Júlia történetét, „maffiatörténet szerelemmel és bukással” alcímmel, a cirkuszművészet, a színház és a tánc eszközeivel, Uray Péter rendezésében, aki színházi rendező és művésztanár a Kaposvári Egyetemen.

2014-ben a Baross Imre Artistaképző volt az első cirkuszi produkció Szarvason a Vízi Színházban, de akkor még levegőszámokat nem tudtak bemutatni a fellépők. A csütörtöki előadáson azonban lélegzetelállító mutatványokat láthatott a közönség a fiataloktól: feszes drótkötélen, kínai rúdon, handstand-on (kézállás), tissuen (függönytánc), gurtnin, kötélen, hatalmas karikán, trapézon és ugróasztalon csodálhattuk meg művészetüket. A produkciók a történetbe építve mondták el a két veronai szerelmes történetét maffia környezetbe helyezve. A cirkuszművészet elemeit ötvözték tánccal, harcművészeti elemekkel és színészi játékkal. A zene végig szólt, ezért minta táncjátékot láttam volna akrobatikus mozgással fűszerezve, de itt az utóbbi kapott főszerepet. Izgalmas, magával ragadó este részesei lehettünk.

A színpadon az Artistaképző 22 fiatal tehetséges hallgatója, leendő művészek szerepeltek, de voltak közöttük végzősök és alsóbb évfolyamosak is. Az artisták láthatóan figyeltek egymásra, összehangolt, magabiztos mozdulataik magukkal ragadták a nézőket. Egy nyolcéves kislány a próbát látva azt mondta: „ezek nagyon bíznak egymásban”. Lám egy gyermek meglátja, megérzi és kimondja, hogy az artisták óriási felelősséggel és bizalommal vannak társaik iránt.

Főbb szerepekben: Júlia: Szoó Regina, Rómeo: Fehér Ádám, Tybald: Biritz Ákos, Júlia testvére: Kardos Levente, Mercutio: Kassai Benjamin.

A fotókat Babák Zoltán készítette, amelyek az írásnál többet elmondanak a cirkusz-színházról.

Kiemelt

Huszonkettedszer éledtek újra az aratási hagyományok Ezüstszőlőben

Szarvas

Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia

Örömzene, örömtánc

Cervinus Teátrum

Dósa Zsuzsa Dósa Zsuzsa

Harminc éve a pályán

Cervinus Teátrum

Holle anyó, kis záporral

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Archívum

2017. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect