Connect with us

Békésszentandrás

Fedett csónaktárolóval gazdagodott a szentandrási vízitelep

Új motorcsónak tárolóval gazdagodott Békésszentandráson, az utóbbi években fokozatosan modernizált Sinka József Vízitelep. A helyi Hunyadi Mátyás Kajak-Kenu és Szabadidő Sport Club a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) 2015-ös állami sportlétesítmény-fejlesztési támogatása révén jutott 15 millió forinthoz, ami lehetővé tette a projekt megvalósítását.
A szerdai hivatalos átadóünnepséget a település elöljárói, a klub támogatói és tagjai mellett megtisztelte Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, aki Sinka Imre polgármesterrel és Sinka Péter Olivér klubelnökkel a jelképes szalagot is átvágta.

Mint azt Fabó István ügyvezetőtől megtudtuk, a 3 beállásos motorcsónak tároló megépítésének ötlete még 2015-ben vetődött fel, hogy zárt, védett helyen tárolhassák legfőbb értékeiket. A honi szövetség kezdettől partner volt, a tervek elkészítését követően pedig biztosította szükséges forrást a program megvalósításához. A tavalyi év gyakorlatilag a kivitelező kiválasztásával és az engedélyeztetéssel telt, a tényleges munkálatokhoz a Holt-Körös téli vízállását követően tudtak hozzákezdeni, október utolsó napjaiban. A generálkivitelezést Mojzis Zoltán végezte, de a földmunkálatok elvégzésében jelentős segítséget kapott a klub az önkormányzattól, a szükséges betonmennyiséget pedig a Körös Aqua Kft. biztosította. Ezen felül az egyesület tagsága önkéntes munkával járult a beruházás megvalósulásához.

A „Csónakház és infrastruktúra fejlesztés” című pályázat keretében elvégezték a vízitelephez tartozó mólók felújítását, tetőt kapott a versenybírói móló – ami már a múlt hétvégi Simon Fiala-emlékversenyen jószolgálatot tett –, megújultak a burkolatok, öntözőrendszer épült ki, és megvalósult a csónakház biztonsági kameravédelmét.

A kivitelezéssel gyakorlatilag április derekán végeztek, a szerdai ünnepségre pedig a használatbavételi engedélyt is kézhez kapták, így most már tényleg kiélvezhetik a munkájuk gyümölcsét.

Bakulya Mihály

Kiemelt

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Harmincöt babafát ültettek Békésszentandráson

Békésszentandrás

689. születésnapját ünnepelte Békésszentandrás

Békésszentandrás

Teremfoci: A füzeskertiek nyerték a bajnokságot

Békésszentandrás

Patka György és Furár Róbert (Fotó:Keller Dávid) Patka György és Furár Róbert (Fotó:Keller Dávid)

Egy góllal legyőztük a Szeghalmot

Sport

Hirdetés

Archívum

2017. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect