Connect with us

Hírek

Türelem Almát terem!

A mondatot Csasztvan András, a Cervius Teátrum igazgatója mondta, amikor másfél órás várakozás után az eső elállt, a színház munkatársai a székeket letörölgették, és kezdődhetett az Alma Együttes koncertje. A várakozás idejére kinyitották a sportcsarnokot, hogy ne az esőben várakozzanak a kicsik, akik nagyon türelmesek voltak.

A Cervinus Művészeti Fesztivál utolsó napja a gyermekek részére rendezett Alma Együttes koncertje volt. Buda Gábor zenekarvezető a színpad elé hívta a kis nézőket, de olyan sokan voltak, hogy a színpad is megtelt. A Cervinus munkatársai sokan a színpad két széléről figyelték őket, nehogy a Körös felé vegyék az irányt, de az éneklésen és a táncoláson kívül nem is volt idő másra. A zenekar nem csak a kicsiket, a felnőtteket is elbűvölte, néha az anyukák is bekapcsolódtak az éneklésbe. Az egy órás koncert vidáman, mozgalmasan telt mindenki együtt énekelt a zenekarral. Buda Gábornak a végén még arra is volt ideje és energiája, hogy kisközönségüknek képeket osztogasson, a kicsik nagy örömére. Az Alma együttes kitűnőre vizsgázott gyermekismeretből, nem véletlen, hogy kicsik és nagyok rajonganak értük!

Az Alma Együttes 1996-ban alakult, először felnőtteknek játszottak megzenésített verseket, majd több gyerekdal született, és „ebből nőtte ki magát gyermekzenekarrá” – olvasható az „életútjukban”. A zenekar tagjai: Buda Gábor zenekarvezető, ének, vokál, gitár; Maroevich Zsolt brácsa; Szabó Tibor gitár, tambura, bouzouki, basszusgitár, ütősök; Székely Zoltán furulya, kaval, tilinkó, szaxofon; Körmendy Dávid ének, vokál, rap, beatbox, ütős hangszerek.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Bozó László (Fotó: Babák Zoltán) Bozó László (Fotó: Babák Zoltán)

Egészhetes programsorozattal várja az érdeklődőket Körös-Maros Nemzeti Park

Hírek

Szpisják Zsófia (7.b) és Szpisják Bence (8.a) Szpisják Zsófia (7.b) és Szpisják Bence (8.a)

Az ország legügyesebb vegyészei csaptak össze Gyulán

Hírek

Vállalkozni határok nélkül: Székelyes diákok a Szilágyságban

Hírek

Holnap 20 órától ismét éjszakai foci a Petőfi utcai csarnokban

Hírek

Hirdetés

Archívum

2017. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect