Connect with us

Hírek

Csipkerózsika Szarvason ébredezett

A VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiváljának 15. – utolsó – előadását láthatták szerda délután elsősorban gyerekek, de természetesen a felnőtt nézők is. Az előadást a Turay Ida Színház hozta el, Nyírő Bea rendezésében.

Ez a történet is – akárcsak a Hamupipőke nem Grimm átiratban, hanem a szinopszis szerint – „egy francia meseíró, Charles Perrault írásából született, az 1600-as évek végén”. Bár ez jobban hasonlított a Grimm testvérek által írotthoz.

A kis hercegnőt születésekor átokkal sújtja a királyné egyik tündér-keresztanyja, mert nem hívták meg a keresztelőre. Az átok szerint 15 évesen egy mérgezett orsó tűjétől örökre elalszik. A jószívű tündérek közül egy az átkot 100 éves álomra változtatja, de megakadályozni nem tudja. Így Csipkerózsika 100 éves álomba szenderül, amelyből csak egy herceg szerelmes csókja ébresztheti fel. Az előadás egyik varázsa, mint az elmúlt alkalommal, a nagyon szép díszlet és a jelmezek voltak.

A mesejáték azért is értékes volt, mert többek között Csajkovszkij Csipkerózsika című balett zenéjét hallhattuk.

A közönség délután is zsúfolásig megtöltötte a színházat, sőt a középső lépcsőt is, és szeretettel fogadták a szép mesét a Turay Ida Színház művészeitől.

Galambos Edit

A fotókat a Szojka Cinthia készítette

Kiemelt

Urbán Ildikó (Fotó: Hegedűs Éva) Urbán Ildikó (Fotó: Hegedűs Éva)

Ötezer szelet tortával készül a Magyar Ízek Utcájába a szarvasi cukrászmester

Szarvas

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect