Connect with us

Békés megye

Játszóház és meglepetés várja a gyerekeket a Megyenapon

A Békés Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Megyenapon ebben az évben is külön figyelmet kapnak a gyermekek, a békéscsabai főtéren szeptember 2-án egy játszósátor várja a megye legkisebb lakóit.

Délelőtt tíz órától estig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, kipróbálhatják az agyagozást, a nemezelést, készíthetnek rongybabát, gyöngyöt fűzhetnek, sakkozhatnak, és a fa változtatás megmunkálási fortélyait is megismerhetik. Lesz kreatív játszótér, ahol mindenféle mókás játék kipróbálására lesz lehetőségük, a legkisebbeket pedig kosárhinta várja. Akiket inkább a konyhai feladatok érdekelnek, azok a mézeskalács sütésébe és díszítésébe kapcsolódhatnak be, és megsüthetik saját kürtöskalácsukat is.

Délután négy órától a színpadon a Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadásában a Csacsifogat mesét láthatják a kicsik és a gyermeklelkű nagyobbak. Az előadás után egy meglepetést tartogatnak a szervezők: egy óriási tortát kóstolhat meg a legszerencsésebb ezer vendég. A Megyenap tortája a hungarikum akácméz felhasználásával készülő mézes-tokajis baracktorta lesz.

Kiemelt

Helyi termékek boltja Helyi termékek boltja

Többlettámogatást kapott Szarvas a helyi termékek piacára

Békés megye

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Ünnepi közgyűlés a Megyenaphoz kapcsolódóan

Békés megye

Zalai Mihály (Fotó: Zentai Péter) Zalai Mihály (Fotó: Zentai Péter)

A Békés Megyei Önkormányzat bemutatja: Megyenap – hagyomány, érték, közösség

Békés megye

A Békés Megyei Önkormányzat bemutatja: Megyenap 2019

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect