Connect with us

Hírek

Éjszakába nyúltak a programok az állatparkban

Augusztus utolsó szombatján, az állatkertek éjszakájával megegyező napon, a Körösvölgyi Állatpark is késő estig nyitva tartotta kapuit az érdeklődők előtt.

A délután közepén kezdődött programokat a szarvasdagonya feltöltése nyitotta. A melegben Bátor és családja karámjához egy szippantó érkezett friss vízzel, hogy a területük legmélyebb pontján kis tavat rögtönözzön a hím gímszarvas és a családját alkotó két tehén és két borjú számára. Sajnos a nagyon száraz föld nagyon gyorsan elitta a fürdővizet, de arra bőven maradt idő, hogy a karám lakói kihasználják az alkalmat.

Ottjártunkkor éppen ragadozómadár-bemutatót zajlott Latyák Imre madarász közreműködésével. Ezen testközelből ismerkedhettek meg a vándorsólyommal, illetve egy afrikai uhuval az érdeklődő vendégek. Az információk meghallgatása után fotózkodhattak is a ritkán látható ragadozómadarakkal.

A késődélután folyamán a borzok, a rókák, a nádi farkasok és a nyestkutyák táplálkozásának rejtelmeit fedték fel az állatpark munkatársai. Ezt követően a mentett állatokról, illetve arról szerezhettek bővebb ismereteket az érdeklődők, hogy mi a teendő abban az esetben, amikor valaki sérült, madarat, vagy fiókát talál.

Annak ellenére, hogy az állatpark nem mentett állat fogadóhely, rengeteg érkezik hozzájuk, árulta el Körömi Krisztina, a Körösvölgyi Állatpark vezetője. Naplemente tájékán egy szerencsés állatmentésből származó, az állatpark munkatársai által nevelt kuvikot szabadon is engedtek felnevelői.

Az este Tóth János amatőr csillagász távcsöves megfigyelésével és az égen látható csillagképek, jelenségek magyarázataival fejeződött be.

Kiemelt

Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia

Táncforgatag

Szarvas

Milán Európa harmadik legjobb motoros akrobatája

Sport

Bodonyi Dóra a kajaksport Örökös Bajnoka

Békésszentandrás

Játékos templomismereti pályát alakítottak ki az Ótemplomban

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect