in , ,

Két gólos hátrányból fordítva hoztuk el a három pontot Jaminából

A bajnokság 5. játéknapján Békéscsabára, a Jamina csapatához látogattunk. A tabellára nézve egyértelműen kirajzolódtak az esélyek, míg mi az eddigi meccseken a maximálisan megszerezhető pontszámmal rendelkeztünk, úgy a hazai csapatnak még nem volt sikerélménye a szezonban.

Alig kezdődött el a mérkőzés máris hátrányba kerültünk, az 1. percben Kerekes nagy bedobása után, Bartyik ollózott az ötösről látványosan a kapunkba. 1-0.

Titkon talán nem ilyen kezdésről álmodoztunk, de előttünk állt még 89 perc, nem volt okunk megijedni. A 20. percben Zima mértani passzával Furár lépett a be a tizenhatoson belülre, ahol összekoccantották a bokáját, de Szelezsán szerint ez nem ért büntetőt.

A 23. percben megduplázta az előnyét a Jamina, egy kontratámadás után Nyúl talált be nyolc méterről Lévai hálójába. 2-0.

Na itt azért már felmerült az emberben egy lehetséges vereség is, látva az addigi játékunkat, nem igazán találtuk a hazai csapat agresszív játékának az ellenszerét. Szerencsére hamar sikerült szépítenünk, a 26. percben Furár baloldali beadása után Kriska lőtt 7 méterről, ballal a jobb sarokba. 2-1.

Ezután a találat után, a kezdeti nehézségeket követően, egyértelműen magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. A 36. percben Zima csúsztatott fejjel alig kapu mellé.

A 39. percben Viszkok harcolt ki tizenegyest, miután Mengyán akasztotta az ötös sarkánál, a megítélt büntetőt Somogyi lőtte a jobb alsó sarokba. 2-2.

Így újra nyílttá vált a találkozó, ami a közelgő szünetre egy kis megnyugvást adhatott nekünk. A 42. percben Pertovszki asszisztens is hű maradt önmagához, miután egy formás kontra után behúzta lesnek Farkas passzát, ami után Somogyi léphetett volna ki helyzetben (maradjon köztünk, messze nem volt les).

A 47. percben Lévainak kellett bravúrral védenie Ulrich szabadrúgása után, ami a sorfalon változtatott irányt. Az 54. percben megfogyatkozott a hazai csapat miután Mengyánt állította ki Szelezsán második sárgával.

A 68. percben sikerült gólra váltanunk, ember, és mezőnyfölényünket, Viszkok adott be jobbról az alapvonalról, a középen érkező Farkas pedig az ötösről, jobbal a kapu közepébe lőtt, megszerezve ezzel a vezetést. 2-3.

A 70. percben kiegyenlített, no nem az ellenfél, hanem Szelezsán spori, a két csapat létszámát, ugyanis egy ártalmatlan kakaskodás után Polonszkit kiállította, míg ellenfelének csupán sárgát adott. Sokadik téves ítélete volt ez a mérkőzésen, ami majd a jövő, és lehet hogy az azutáni héten kamatozik majd (az ellenfeleinknek)!!!

A 80. percben Sebők lövését tette ártalmatlanná kapusunk. A 83. percben lezárhattuk volna a meccset, de az egyedül kilépő Farkas hosszan tolta meg a lasztit, így a kifutó kapus fel tudott szabadítani. A végére feltámadó Jamina még izgalmassá tette a hátra levő perceket, de egyenlítenie már nem sikerült.

Összegezve a látottakat, megállapíthatjuk, hogy a mai napon nagy lelkierőről tett tanúbizonyságot csapatunk, amikor két gólos hátrányból a maga javára tudta fordítani ezt a kissé túlfűtött hangulatú mérkőzést. Nem ezen a meccsen játszottunk a legjobban ez tény, de hogy most küzdöttünk meg a legjobban a három pontért az biztos. Meg kell említeni, hogy a játékvezetői hármas nem volt a helyzet magaslatán, nem tudták kordában tartani a néha fel-fel csapó indulatokat, és jó néhány megkérdőjelezhető ítélettel korbácsolták a hangulatot, úgy a pályán, ahogy a lelátón. Jövő szombaton, hazai pályán a Körösladány csapatával mérkőzünk meg, amelyet minden bizonnyal fűt a kupavereség utáni, visszavágási vágy.
Jók: Kriska, Viszkok, Zima.

Jamina SE – Szarvasi FC 2-3 (2-2)
Békéscsaba, Jamina Sportpálya – 130 néző. Játékvezető: Szelzsán György (Petrovszki Gy., Boda L.)

Jamina: Borbély Z. – Kerekes A. (Ulrich N.), Bartyik B. (Horváth M.), Nyúl G. (Kardos T.), Mengyán L., Faragó L., Kovács I., Sebők M., Danczik P. (Milek B.), Bencsik Cs., Frankó M.
Vezetőedző: Pozsár Gábor

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Bakró G., Polonszki P., Stanley E. (Klimaj Z.), Zima D., Furár R., Kriska N., Farkas N., Somogyi J. (Kukovecz D.), Magyar M. (Moldván K.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Bartyik B. 1′, Nyúl G. 23′ illetve Kriska N. 26′, Somogyi J. 39′ (büntetőből), Farkas N. 68′

Kiállítva: Mengyán L. 54′ (második sárga lap után) illetve Polonszki P. 70′ (ütésért)

Edzői nyilatkozatok:

Pozsár Gábor: – Ha ilyen hozzáállással futballozunk továbbra is, annak előbb-utóbb meglesz az eredménye.

Rétes Pál: – Túlfűtött hangulatú mérkőzésen nehezen szereztük meg a győzelmet a motivált hazaiak ellen.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Újabb név került a vándorserlegre

Eldőlt, melyek idén Szarvas kedvenc süteményei