Connect with us

Hírek

Kiss Ottó rendhagyó irodalomórájával volt a könyvtári hét első vendége

Kiss Ottó
Kiss Ottó

Az Országos Könyvtári Napokhoz igazodva hétfő kora délutánján rendhagyó irodalomórát tartott Kiss Ottó a Városi Könyvtár olvasótermében. Egy gyors létszámellenőrzése után kiderült, hogy elsőtől hatodikig érkeztek diákok a szarvasi iskolákból, majd egy nagyobb szünet után a következő korosztályt a hallgatóság soraiban pedagógiai kar hallgatói képviselték.

Baginé Tóth Erika, a könyvtár vezetője mutatta be a Békés megyei származású, jelenleg is Gyulán élő vendéget a közönségnek, aki többször járt már Szarvason, így ismerősként köszönthettük itt.

Kiss Ottó újságírói és tanári oklevelet is szerzett, a József Attila Kör tiszteletbeli tagja, a Bárka szerkesztőbizottságának tagja, és a folyóirat munkatársa is. Több általános iskolai, egyetemi tankönyv, segédanyag társszerzője. Minden jelentős irodalommal foglalkozó folyóiratban jelentek már meg írásai.

Rendhagyó irodalomóráját az Anyanyelv, a Bandarin, a Bárányok, a Ceruza, a Csap, az Emese, a Fülbevaló, a Has, az Öröklés, a Rétes vímű gyerekverseivel kezdte, miközben a megtanulták, hogy mi a kötött formájú vers, és miben különbözik a szabadversektől.

Egyszer feltették neki a kérdést, hogy rendes verset nem ír? Akkor megírta a Régi kincsek című kötetét, amiben kötött verseket írt.

Népszerű könyve, a Csillagszedő Márió több nyelven is megjelent. Gyermekverseit számtalan műfajban feldolgozták, amik közül a délután folyamán három animációs kisfilm bemutatására maradt idő.

Csillagszedő Márióból egy részletet az animációs filmből.

Elidőzött A nagypapa távcsöve című könyvnél, amiben egy óvodáskorú fiú elbeszéléséből az derül ki, hogy látogatóba érkezik hozzájuk a nagypapa és a nagymama, akikkel fogalma sincs mit fog tudni kezdeni két hétig, még számítógépezni sem tudnak. Aztán a két hét alatt rájön, hogy a nagypapának van egy távcsöve, ami nagyon sok érdekességet rejt, és egyébként egy csomó mindenre “használhatók” a nagyszülők, és a végén alig akarja őket hazaengedni.

A gyerekeknek szóló 45 perc után felnőtt vizekre evezett Kiss Ottó, amiben beszélgetőpartnere Szilvássy Orsolya volt.

Kiemelt

Lengyel Béla altábornagy tiszteletére emléktáblát avattak szülőházán

Hírek

Kuli István (jobbról) Kuli István (jobbról)

Elstartolt az első idei gyorsasági kajak-kenu válogatóverseny Szolnokon

Hírek

Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva) Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva)

Harminchatórás maratonnal rázta fel az országot Dobrev Klára

Hírek

Bozó László (Fotó: Babák Zoltán) Bozó László (Fotó: Babák Zoltán)

Egészhetes programsorozattal várja az érdeklődőket Körös-Maros Nemzeti Park

Hírek

Hirdetés

Archívum

2017. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect