Connect with us

Hírek

Egy nap az állatokkal a nemzeti parkban

Már előzetesen is több száz gyerek nevében jelezte óvónője, pedagógusa, hogy részt vesz a Körösvölgyi Állatpark az állatok világnapja alkalmából rendezett látványetetés sorozatán.

– Egy komplett étlappal készültünk a mára – árulta el a nap különlegességét az állatpark vezetője, Körömi Krisztina. – – Annak apropója kapcsán, hogy az állatok világnapja van, egy picit felhívjuk az emberek és az érdeklődők figyelmét arra, hogy bizony az állatokra, a körülöttünk levő élővilágra is oda kell figyelnünk, meg kell óvnunk az emberi tevékenység hatásaitól.

A menü a következőképp alakult: páncélosok reggelije, kalimpászmadarak tízóraija, tojásmustra Hollóékkal, Borzasztóan íncsiklandó falatok, tavi faloda Szárnyaséknak, állófogadás Bölényéknél, gímszarvas kosztoló, vadmalackodó, nádi farkasok uzsonnája. A program különlegessége az volt, hogy annak, amit nyáron kéthetes turnusokban mutattak be napi bontásban, azt most egy túra keretébe sűrítették.

– Ez a nap nagyon jó apropó ahhoz, hogy közelebb hozzuk ezt a korosztályt az élővilághoz, az itt bemutatott állatfajokhoz. Testközelből meg tudják tekinteni ezeket az állatokat, illetve a táplálkozásukat is, miközben sok ismeretet szerezhettek róluk a túravezetőktől – folytatta Körömi Krisztina.

A környékbeli településektől kezdve egészen Budapestig érkeztek bejelentkezések. Az első csoport meg is érkezett a zöldpázsiti, illetve a Bacsó utcai oviból. Ők egyből meg is etethették a nap első kedvezettjeit, a szárazföldi teknősöket, meg is simogathatták, sőt meg is etethették őket.

Kiemelt

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Szarvasi bronz a KESI Kupán

Sport

Hirdetés

Archívum

2017. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect