Connect with us

Hírek

Egy nap az állatokkal a nemzeti parkban

Már előzetesen is több száz gyerek nevében jelezte óvónője, pedagógusa, hogy részt vesz a Körösvölgyi Állatpark az állatok világnapja alkalmából rendezett látványetetés sorozatán.

– Egy komplett étlappal készültünk a mára – árulta el a nap különlegességét az állatpark vezetője, Körömi Krisztina. – – Annak apropója kapcsán, hogy az állatok világnapja van, egy picit felhívjuk az emberek és az érdeklődők figyelmét arra, hogy bizony az állatokra, a körülöttünk levő élővilágra is oda kell figyelnünk, meg kell óvnunk az emberi tevékenység hatásaitól.

A menü a következőképp alakult: páncélosok reggelije, kalimpászmadarak tízóraija, tojásmustra Hollóékkal, Borzasztóan íncsiklandó falatok, tavi faloda Szárnyaséknak, állófogadás Bölényéknél, gímszarvas kosztoló, vadmalackodó, nádi farkasok uzsonnája. A program különlegessége az volt, hogy annak, amit nyáron kéthetes turnusokban mutattak be napi bontásban, azt most egy túra keretébe sűrítették.

– Ez a nap nagyon jó apropó ahhoz, hogy közelebb hozzuk ezt a korosztályt az élővilághoz, az itt bemutatott állatfajokhoz. Testközelből meg tudják tekinteni ezeket az állatokat, illetve a táplálkozásukat is, miközben sok ismeretet szerezhettek róluk a túravezetőktől – folytatta Körömi Krisztina.

A környékbeli településektől kezdve egészen Budapestig érkeztek bejelentkezések. Az első csoport meg is érkezett a zöldpázsiti, illetve a Bacsó utcai oviból. Ők egyből meg is etethették a nap első kedvezettjeit, a szárazföldi teknősöket, meg is simogathatták, sőt meg is etethették őket.

Kiemelt

30 éve együtt: Szarvas-Vajda – Wittlich-Cusanus

Oktatás

Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán) Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán)

Harcos győzelemmel kezdtek női kézilabdázóink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Ezerháromszázan vágtak neki az M44-esnek szombaton

Csabacsűd

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2017. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect