Connect with us

Hírek

In memoriam dr. Sárkány Angyal

Dr. Sárkány Angyal
Dr. Sárkány Angyal

89 éves korában 2017. szeptember 29.-én évekig tartó súlyos betegség után elhunyt dr. Sárkány Angyal, Angyalka néni. Teste már évek óta nem engedelmeskedett akaratának, de elméje mindvégig bámulatosan tiszta volt. Lelki nyugalma megmaradt, jósága, hite, bizalma egy percre se hagyta el.

E memoár előtt már mindent megírtak róla, felsorolták kitüntetésit, munkahelyeit, méltatták életútját, ecsetelték hitét, jóságát.

E sorok írója az őt ismerő kollégái, egészségügyi dolgozók nevében egy másik díjat adományoz neki postumus: A betegek és a gyógyítás iránti feltétlen alázat, az embereken való segítés őszinte hitének és tetteinek díját.

Páratlan volt munkabírása. Idős kora ellenére mindig készen állt segíteni, kisegíteni kollégáit. Betegeihez mindig türelemmel, mély együttérzéssel viszonyult. Talán ő volt az utolsó orvos, akinek többet volt gumicsizma a lábán, mint rendes cipő. Körzeti (házi) orvosként gyalog, kerékpáron, szekéren, vagy éppen traktoron rótta Kardos tanyavilágát. Soha nem tagadott meg egyetlen házhoz hívást sem, bármilyen nehéz körülmények között kellett oda eljutnia. A nap 24 órájában a betegek rendelkezésére állt, hisz akkor még nem volt központi ügyelet sem. Petróleumlámpánál, szegényesen felszerelt orvosi táskájával gyógyított. Semmi nem tudta megtörni, semmi nem tudta elvenni hitét. Panaszra is igen ritkán nyílt a szája. Orvosi esküjét élete végéig megtartotta, ahhoz hű maradt, eszerint gyógyította a betegeit és a hozzá fordulókat.

Mély tisztelettel és őszinte nagyra becsüléssel búcsúzom tőle, kollégáim valamint Szarvas és környéke egészségügyi dolgozói nevében.

Dr. Bencze Sándor

Kiemelt

Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Polgármesteri tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos pánikhangulat megelőzéséről

Szarvas

Fotó: Molnár Ábel Fotó: Molnár Ábel

Két mexikói vulkán tetején lobogott a szarvasi zászló

Szarvas

Partneriskolai megállapodást kötött a Vajda a Ludovikával

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Horgolásban mindig lehet valami újat tanulni

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2017. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Connect