Connect with us

Hírek

Négyből négy nyert mérkőzés a szűk, de erős jégkorong minitornán

Impozáns környezetben, Hódmezővásárhely főterén rendezték meg a IV. Amatőr Jégkorong Kupát még a hónap közepén. A nyitott pályán a szakadó eső miatt a szombatra meghirdetett tornát egy nappal később, csak vasárnap tudták megrendezni, ami sajnos azt is jelentette, hogy a hat nevezőből végül csak hárman érkeztek meg és tudták vállalni a játékot. A gyomaendrődiekkel kiegészült szarvasi különítmény mellett a torna két nagyágyúja, a két hazainak tekinthető csapat, Vásárhelyi Bikák és a szegediek léptek a jégre.

A kispályás bajnokságon a grundhoki szabályai szerint játszottak, azaz tiltott volt a korong emelése, pattintása, illetve a sérüléseket elkerülendő, a kemény test test elleni ütközés. Az ilyen szabályok mellett a házigazdák csapatába egy hölgy is korongozott.

A minitornát Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri hatáskörrel megbízott alpolgármestere nyitotta meg, majd megkezdődtek a 2×15 perces körmérkőzések.

A vendéglátók ellen 14-8-cal zárták a mérkőzést, de a szegediekkel már nem volt ilyen sima a helyzet. Annak a végeredménye 8-7 lett, igaz a szegedieknél szerepelt olyan játékos, aki az országos második vonalban üti a korongot.

– Kicsi volt a pálya, nem jött ki a profik előnye – vonta le a következtetést a szarvasi Budai Levente. – Sajnáltuk, hogy csak háromcsapatosra olvadt a mezőny. Nem tudom, hogy alakult volna, ha minden csapat megérkezik, és esetleg fáradtabban kerülünk össze a szegediekkel, de most jól jött ki majd minden húzásunk.

Miután a lemondott mérkőzések után még maradt pályaidő, még egy kört játszottak, igaz, most csak 5 perces mérkőzéseket. Ezen a szarvasiak bizonyították, hogy a minitorna végeredménye nem volt véletlen, mindkét mérkőzés után győztesként jöhettek le a jégről, azaz mind a négy összecsapást megnyerték.

A szarvasi csapat tagjai voltak: ifj. Besenczy Zoltán, Kohut Szabolcs, ifj. Domján Balázs, Budai Levente, valamint a gyomai cimborák, Bárkai Zsolt, Baukó Péter és Patkós Richárd.

Kiemelt

A felnőttek is megkezdték az idényt

Sport

Lelkében él a nemzet, egy lélekkel dobban a Gyakorló

Oktatás

Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Az ökumenikus imahétben benne rejlik a közösségépítés ígérete

Szarvas

Körös-Maros Nemzeti Park – turisztikai ügyintéző

Állás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect