Connect with us

Csabacsűd

Trefort Ágostonra emlékeztünk

Intézményünk tanulói és pedagógusai 2018. február 7-én reggel ünneplő ruhában gyülekeztek az épület aulájában, névadónk, Trefort Ágoston születésének 201. évfordulója alkalmából. 2001. óta viseli iskolánk a Trefort Ágoston nevet. Azóta minden évben méltón megemlékezünk róla születése napján. Surina Györgyné tanító néni elevenítette fel névadónk életútját, munkásságát, Csabacsűdhöz való kötődését. Diákjainknak kérdéseket tett fel Trefort Ágostonról és ők az előző években és az elmúlt napokban tanultak alapján ügyesen válaszoltak. A Könyvtár elé kihelyezett vázlatokból még több információt megtudhatnak a tanulók az iskola névadójáról. Ezután kivonultunk az épület elé, ahol Trefort Ágostonról készült félalakos dombormű található, mely Egri György alkotása és 2008-ban, a gyermeknapon került átadásra iskolánk részére. Intézményünk vezetője, Sutyinszky Zoltán helyezte el az emlékezés koszorúit a dombormű előtt, Nagy Vanda és Kusnyar Zsuzsanna 8. osztályos tanulókkal közösen. Majd a „kisiskola” épületén lévő emléktáblákat is megkoszorúzták.

Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink ismerjék Trefort Ágoston életét, azt, hogy mit tett hazánk fejlődéséért. s hogy személye hogyan kapcsolódik Csabacsűdhöz.

Kiemelt

Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző

Az illegális hulladék felszámolását célozza meg Csabacsűd

Csabacsűd

Nagy érdeklődéssel zárult az Educatio kiállítás

Hírek

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Összeállt Csabacsűd éves programterve

Csabacsűd

Molnár József polgármester, Válkovszki Mihály, a szlovák önkormányzat elnöke, és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző (Fotó: Hegedűs Éva) Molnár József polgármester, Válkovszki Mihály, a szlovák önkormányzat elnöke, és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző (Fotó: Hegedűs Éva)

Megkezdte éves munkáját a Csabacsűdi Szlovák Önkormányzat

Csabacsűd

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Kategóriák

Friss

Connect