Connect with us

Subscribe

Csabacsűd

Kivágják a veszély lehetőségét rejtő fákat a piactéren

A január 25-i képviselő-testületi ülésen döntés született arról, hogy az Október 23. téren és az Iskola utcában levő japánakácok egyensúlyi gallyazását, illetve a száraz ágak eltávolítását elvégeztetik. A munkák a héten elkezdődtek.

– Szeretnénk elkerülni, hogy egy viharos időben ágak törjenek le balesetet okozva, illetve kárt okozva ezzel épületekben, járművekben. Megelőző céllal végezzük el ezeket a munkákat. Vannak olyan fák is – jellemzően a piactéren – amelyek kiszedésre kerülnek. Sajnos ezek elöregedtek, elkorhadtak. Így mintegy 10-12 fa kerül kiszedésre, és természetesen pótlásra – foglalta össze a munkákat Molnár József polgármester.

Sokaknak furcsa lesz, hogy egy kicsit szellőssé válik ez a fákkal szépen benőtt terület, de sajnos több fa nem menthető. Tudni kell, hogy ezek a japánakácok a kilencvenedik életévük körül vannak. Valamilyen szinten természetesnek is mondható az elöregedés és korhadás, ami jellemzi ezeket a fákat, fogalmazott a település első embere.

A mostanában tapasztalható változó és szélsőséges időjárási viszonyok között nem szeretnének semmilyen olyan kockázatot vállani, ami kárt okozhat ingatlanokban, járművekben, vagy akár emberben, a korhadások pedig egyre jobban arra haladnak, hogy ennek egyre nagyobb esélye lesz.

– Az épnek tűnő fákat még véletlenül sem akarjuk kiszedni, de lesz olyan is, hogy egymás mellett négy fa is kivágásra kerül. Természetesen a helyükre négy facsemete kerül betelepítésre. Ha évek múltán ki kell szedni a mellettük levőket, akkor azok is pótlásra kerülnek majd – ígérte Csabacsűd polgármestere.

Arra a kérdésre, hogy megfontolták-e, nem lenne-e most időszerű a téren egy teljes facserét végezni, Molnár József úgy nyilatkozott, hogy bár az ott található fák már így is többgenerációsak, a 90 évesek mellett vannak 10-15 évesek is, azt csak tarvágással lehetne megoldani, de arról szó sem lehet.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiemelt

Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző

Az illegális hulladék felszámolását célozza meg Csabacsűd

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Összeállt Csabacsűd éves programterve

Csabacsűd

Molnár József polgármester, Válkovszki Mihály, a szlovák önkormányzat elnöke, és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző (Fotó: Hegedűs Éva) Molnár József polgármester, Válkovszki Mihály, a szlovák önkormányzat elnöke, és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző (Fotó: Hegedűs Éva)

Megkezdte éves munkáját a Csabacsűdi Szlovák Önkormányzat

Csabacsűd

Fábri Melinda Fábri Melinda

Fábri Melinda: Egy könyvtárban sosem lehet unatkozni

Csabacsűd

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!