Connect with us

Hírek

Országos szavalóverseny első helyezettje Bondor Boglárka

A Mária Rádió szervezésében április 14-én a budapesti Szent Margit Gimnázium patinás épületében tartották a Sanctus Stephanus versmondó verseny országos döntőjét. Iskolánkat Kiss Ágnes az első, Bondor Boglárka a második korcsoportban képviselte.  Minden résztvevő két verssel állt színpadra, első körben a kötelező Szent Istvánról szóló versével, második körben pedig szabadon választott művel.

A mélységből kiáltott Hozzá, meghallgattatott

Ági becsülettel helytállt, de túl nagy nyomásként terhelte az országos megmérettetés tudata, ráadásul elsőnek kellett színpadra állnia, ami még bizonytalanabbá tette, hiszen semmilyen viszonyítási alapja nem volt. Sebaj, ebbe is bele kell rázódni! Ahhoz viszont részt kell venni, figyelni a többieket, tapasztalatot gyűjteni, szokni a közönséget, és a szakmai ítészek tekintetét.

Bogi az első fordulóban Szent István király imáját mondta el nagyon visszafogottan. Visszafogottság az előadás módjára, nem a minőségére vonatkozott. Ahogy a zsűri elnöke, Tóth Auguszta Nemzeti Színház művésznője is kifejtette az értékelésében, az ima egy könyörgés, belső monológ, nincs benne helye a kiabálásnak és retorikai bravúroknak. A szabadon választott Zách Klára című Arany balladában már szélesebb skálát mutathatott be. Nagyon összeszedett, feszes tempójú előadást hallottunk tőle. Elmondható, beérett a mű. Nem volt kérdéses, hogy dobogós helyet érdemel, de értek már csalódások az évek során, és voltak igazán jó szavalatok. Nem véletlen, hogy két különdíjat is kiosztottak ebben a korcsoportban. A kérdés inkább az volt, melyik helyre hozzák ki Bogi produkcióját.  Ahogy fogytak a díjak, úgy nőtt bennünk a feszültség, s mikor az első helyezésnél kimondták Bondor Boglárka nevét, a lány tanácstalanul körbenézett, mint aki megerősítésre vár, hogy tényleg azt hallotta, amit, nem csak a képzelete játszik vele. Teljes megilletődöttséggel vette át a díjat, s szerintem, fogalma sem volt, hogyan jutott vissza a nézőtérre, ahol anya, lánya, tanára könnyes szemmel csimpaszkodott egymásba.

A díjjal jár a lehetőség, hogy 2018 augusztus 20-ai fővárosi ünnepségen a Bazilikánál Bogi is elmondhassa versét a televízió nyilvánossága előtt.

Gratulálunk a lányoknak!

Salka Zsuzsanna felkészítő tanár

Kiemelt

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva) Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Angyali reggelek: sokan keresik karácsonyi valódi üzenetét

Szarvas

A Betlehemi Láng Szarvasra érkezik

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szélfútta gyertyagyújtás és kamaramuzsika a béke vasárnapján

Koncert

Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Darida Csaba, a Szarvasi Agrár Zrt. termelési igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

Az ismeretlenség homályából az első helyet hozta el a Cervinus sajt

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2018. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect