in ,

Dr. Palov Katalin

Dr. Palov Katalin
Dr. Palov Katalin

2015. év után ismét súlyos veszteség érte a Szarvasi Szakorvosi Kft. csapatát, az orvos társadalmat, a szarvasi közösséget.

65-ik életévében méltósággal viselt súlyos betegség után elhalálozott Dr. Sebestyénné Dr. Palov Katalin a Szakorvosi Kft. alapító tagja, belgyógyász- reumatológus és foglalkozás-egészségügyi szakfőorvos.

Dr. Palov Katalin elismert szarvasi pedagógus család gyermeke. Édesanyja generációkon keresztül tanította, nevelte a kisiskolás gyermekeket. Édesapja alapította a Tessedik Sámuel Múzeumot és tett sokat a Szárazmalom, mint ipari emlék megőrzéséért, bemutathatóságáért.

Dr. Palov Katalin 1978-ban szerzett orvosi diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, 1983-ban foglalkozás-egészségügyi szakvizsgát, 1988-ban belgyógyász szakvizsgát és 1997-ben reumatológiai szakvizsgát tett. Szakmai pályafutása szinte teljes egészében Szarvas városához kötődik, az itteni közösséget szolgálta élete során. 1988-tól a szarvasi szakrendelő intézet csoportvezető belgyógyásza, később belgyógyászként és reumatológusként is tevékenykedett. Elévülhetetlen érdemei vannak a szarvasi termálvíz gyógyvízzé minősítésében. Ez a minősítés adta az alapot a Szent Klára Gyógyfürdő gyógyászati szolgáltatásaink fejlesztéséhez. Tudásával, szakmai hozzáállásával támogató, korrekt magatartásával a legnehezebb körülmények között is egyengette a Szakorvosi Kft. ügyvezetésének munkáját. 2015-ben, Szarvas Város Napján, munkássága elismeréseként az önkormányzat Közegészségügyért díját vehette át a város polgármesterétől.

Leánya, testvére, élettársa gyászában osztoznak orvos kollégái, munkatársai, betegei.

Pihenése legyen csendes, emléke áldott!

Nyugodjon Békében, Főorvosnő!

Francia és magyar történeti és botanikus kerti szakemberek találkoztak a Pepi-kertben

Május 1.: A ligetre ki lehetett akasztani a megtelt táblát