Connect with us

Subscribe

Békésszentandrás

Zebra Akadémia Békésszentandráson

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei már évek óta látogatják a Hunyadi János Katolikus Általános Iskolát. A negyedikes tanulóknak rendszeresen tartanak előadásokat, a közlekedés, főképpen a kerékpáros közlekedés szabályairól.  Az oktatóprogram célja, hogy a gyermekek a közlekedési balesetek megelőzése érdekében megismerjék, elsajátítsák, megtanulják alkalmazni a közúti közlekedés alapvető szabályait, mert egy megyei statisztika kimutatta, hogy a balesetek nagy százalékában a gyermekek is érintettek. Sokszor a közlekedési szabályok ismeretének hiánya okozza a tragédiát.

A rendőrség szakemberei ebben a tanévben is érdekes előadások keretében tartottak közlekedési témájú foglalkozásokat a negyedik osztályos diákoknak. Az előadásokon elhangzottak a gyalogos, illetve a kerékpáros közlekedés alapszabályai és a gyermekek a kérdéseiket is feltehették a témában.

Az akadémia zárásaként teszt lapok kitöltésével és az iskola udvarán felállított pályán, gyakorlati feladatok megoldásával bizonyíthatták tudásukat a tanulók. A sikeresen vizsgázókat a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság oklevéllel és láthatóságot segítő lámpákkal, fényvisszaverő karpántokkal jutalmazta, melyeket nagy lelkesedéssel vettek át a gyerekek.

RJ

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Régen állt fel ilyen erősen a szentandrási sakkcsapat

Békésszentandrás

A horgászok fele még nem igényelte a januártól kötelező plasztikkártyát

Békésszentandrás

Nagy érdeklődéssel zárult az Educatio kiállítás

Hírek

Szécsi Mátyás és Benedek Erika (Fotó: Hegedűs Éva) Szécsi Mátyás és Benedek Erika (Fotó: Hegedűs Éva)

A doni üzenet: Tiszteld az ember méltóságát!

Békésszentandrás

Hirdetés

Advertisement

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!