Connect with us

Hírek

Sajtóreggelin mutatkozott be a Minden, ami munka

Sajtóreggelire voltunk hivatalosak a Minden ami Szarvas csapata által. A meghívottak sorában Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási és társadalombiztosítási főosztályának vetetője, Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője, valamint Lovász György, a járási hivatal Foglakoztatási osztályának vezetője szerepelt, ami generálta a kérdést, hogy nem tévesztették-e el, és állásbörzét szerettek volna írni az –egyébként igen vonzó– sajtóreggeli helyett.

Kiderült, hogy a MASz-osok azon újdonság mellett, hogy a szombati 7. SZIE Regattán társrendezőként vesznek részt, azzal az új ötlettel álltak elő, hogy szeretnének besegíteni a térség munkaerő-koordinációjába azzal, hogy foglalkoztatási osztály hírei minél hatékonyabban jelenjenek meg a közösség médiában. Mint már annyi esetben korábban, partner volt ebben a Szarvasi Járási Hivatal vezetése.

– A legfőbb célunk és legfőbb hitvallásunk, hogy Szarvast, mint brandet próbáljuk meg jobban a köztudatba beletenni, felturbózni, mindenkinek a fülébe még jobban csengővé tenni Szarvas városát, és azokat a tehetséges fiatalokat, sikeres vállalkozásokat, épített és természeti szépségeket megmutatni, ami ebben a városban található – mondta Dernovics Péter a Minden ami Szarvas frontembere.

Megújították a honlapjukat, mert mint mondta, nagyobb részt kívánnak venni Szarvas digitális életében. A weboldal frissítését az anchoros Litauszki Ádámék végezték, aki be is mutatta az idén kialakított és mobilra is optimalizált felületet, amire már a helyi vállalkozások is tudnak adatokat feltölteni, regisztrálni, meg tudják jeleníteni szolgáltatásaikat, üzletüket.

Oldalaikon heti rendszerességgel frissül majd a Szarvasi Járási Hivatal által küldött állásajánlatok listája, amikről értesítést lehet kérni. A bemutató alatt az első posztot ki is tették az Instára “Ha nem dolgozol, akkor az a munkád, hogy állást keress!” szlogennel.

Pántya Imre elmondta, hogy a foglalkoztatás területen dolgozó munkatársaknak legfőbb feladata, hogy a környék munkáltatói megfelelő munkaerőt kapjanak. Ez egyre nehezebb, pont ezér fontos, hogy túllépve a konvencionális kereteket, minél szélesebb körben terjesszék állásinformációikat.

– Nem csak azért, hogy az álláskeresők megtalálják ezeket az állásokat, hanem hogy az állástalálók megtalálják a legjobb, nekik megfelelő állást és a helyükre tudjunk álláskeresőket elhelyezni. A foglalkoztatási szolgálatnak több helyen van állásajánlata, országosan üzemeltetett oldalon, vagy a bekesijarasok.hu-n, de olyan ami ennyire integrálódik a közösségi médiába, ilyen nincs. Üdvözlendő ez az újszerű kezdeményezés, és reméljük, hogy ezt a jógyakorlatot majd átadják a többi Békés megyei járásnak, hogy tudjanak ők is ebbe az irányba fejleszteni – fogalmazott a főosztályvezető.

– Egy éve indult el ez a gondolkodás abba az irányba, hogy elérjék azokat is, akik nem tartoznak az ügyfeleik küzé, ha nem is álláskeresőként érdeklődnek, hanem állást váltanának – emlékezett vissza Lovász György. – Az a célunk, hogy ennek a körnek is tudjunk információt biztosítani illetve megtaláljuk azokat a fiatalokat is, akik első sorban az internet segítségével tájékozódnak. Ez a folyamat az utóbbi időben felgyorsult, és most örülök, hogy itt ülhetünk és bemutathatjuk ezt az oldalt, ami most még a Foglalkoztatási osztály álláshirdetésein alapul. Abban bízunk, hogy így még több helyre el fognak jutni állásajánlataink.

A felszólalók sorát Gaál Roland zárta, aki elmondta, hogy tavaly januárban a Newjságon jelentek meg állásajánlataikkal elsőként rajtuk kívül álló felületen, majd a TDM is átvette heti listáikat.

– Korábban a hivatalok szerették a közérdekű információikat is megtartani maguknak, de mi elég régen egy open office-ként, egy nyitott hivatalként működünk. Szerettük volna a legtöbb partnert bevonni ebbe a feladatba – mondta, majd hangsúlyozta, hogy az egyik legfontosabb szempont a friss adatok megjelentetése volt. Most az új portállal, illetve a Facebookon és az Instagramon keresztül értesítést kapnak, ami véleménye szerint segíti majd az álláskeresést.

Szintén újdonság a “Minden ami Szarvas percek” videosorozat, ami minden vasárnap este 21 órakor jelenik meg a Facebook-oldalukon, amire már közel négyezren iratkoztak fel, ami 3500 hírlevéligényt generált, illetve majd 1000 követőjük van már az Instagramon is.

Az eseményt sajtóuzsonna zárta.

Kiemelt

Festőnapnak indult, festőkurzus lesz belőle

Hírek

Magabiztos győzelem a megfiatalított csapattal

Hírek

Kepenyes György egyházgondnok és Lázár Zsolt esperes Kepenyes György egyházgondnok és Lázár Zsolt esperes

A toronyóra és a harangok felújítására gyűjt az Ótemplom

Hírek

Varga Viktor, Csasztvan András, Dósa Zsuzsa és Vidnyánszky Attila (Fotó: Eöry Szabó Zsolt) Varga Viktor, Csasztvan András, Dósa Zsuzsa és Vidnyánszky Attila (Fotó: Eöry Szabó Zsolt)

Nemzeti Színházban játszott a Cervinus

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Archívum

2018. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect