Connect with us

Hírek

A bölények után holnap a gímszarvasokkal folytatódik a Szünidei állatmustra

Mátyás király idejében még általános volt az, hogy európai bölényekre vadásztak. Magyar területen Erdélyben 1762-ben ejtették el az utolsót közülük. Európában 1925-ben lőtték ki az utolsó szabadon élő bölényt.

A fajtamentő programnak köszönhetően mára már nagyobb populáció él Lengyelországban, sőt, Szarvason a Körösvölgyi Állatparkban is található egy pár ezekből a korábban a Kárpát-medencében őshonos hatalmas testű kérődzőkből.

Az elmúlt hétvégén keztdék el Szünidei állatmustra című programjukat az állatpark munkatársai, ami egészen iskolakezdésig tart majd.

– Ettől kezdve a szünidő minden vasárnapján délelőtt 11 órakor az állatpark egy-egy állatfaját mutatjuk be a vendégeinknek. Európai bölények kezdik meg a sort, hiszen ők a parkunk sztárjai – Mondta Gergely Attiláné, Mariann a bölények karámja előtt vasárnap, a sorozat első alkalmán.

Ezen a napon kézből etette meg a bölénycsalád három tagját, de mint kiderült, hamarosan valószínűleg újabb taggal bővül majd a família, mert a gondozók úgy sejtik, hogy Kada ismét vemhes.

– Sejtjük, hogy a bölény vemhes. Bármelyik pillanatban érkezhet az ellés. Az állatgondozó kollégák szerint ki van gömbölyödve, és a hangulatingadozásukból, illetve az előző évek viselkedésének tapasztalataiból arra következtetnek, hogy közeleg az ellés, hiszen korábban is hasonló volt a viselkedése az állatnak. Izgatottan várjuk ezt a pillanatot – mondta Gergely Attiláné.

Holnap, június 24-én vasárnap 11 órakor a gímszarvasok karámjánál áll meg az etetőcsapat, majd augusztus 26-ig mindig más és más állat kaphatja meg kedvenc csemegéjét.

A Szünidei állatmustra programja:
Július 1. vasárnap 11 óra: Fakó keselyű
Július 8. vasárnap 11 óra: Jávorszarvas
Július 15. vasárnap 11 óra: Borz
Július 22. vasárnap 11 óra: Vadmacska
Július 29. vasárnap 11 óra: Aranysakál
Augusztus 5. vasárnap 11 óra: Róka
Augusztus 12. vasárnap 11 óra: Vaddisznó
Augusztus 19. vasárnap 11 óra: Nyestkutya
Augusztus 26. vasárnap 11 óra: Holló

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Nyolcvan százalékos megtakarítást várnak a kollégium energetikai korszerűsítésétől

Szarvas

Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Bemutatkoztak Pósa Zsolt és Arnóczki Csaba György jobbikos képviselőjelöltek

Politika

Timkó János (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe az álszent, csaló, szerepében Timkó János

Szarvas

OB II-es csapatunknak lezárult a teniszévad

Sport

Hirdetés

Archívum

2018. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect