Connect with us

Hírek

Minden nőben ott van egy vad teremtmény…

Július 25-én – hétfőn este – a Vers a víz fölött sorozatban Földesi Ágnes Villő Lidérc című önálló estjét hallhatták, nézhették, akik betértek a Vízi Színházba. Az este háziasszonya, Soványné Nagy Erzsébet mutatta be a színművésznőt és zenész társát, Illés Adriánt, de az estéről is hallhattunk tőle néhány gondolatot.

„Minden nő egy vad teremtmény, egy ősi ösztönökkel teli erő, kreativitás, szenvedély, és kor nélküli bölcsesség” (Clarissa Pinkola Estés) „Gondolatok a női minőségről, annak aspektusairól, „az élet elviselhetetlen könnyűségéről” monológok, versek, saját gondolatok tolmácsolásában.” – áll a szinopszisban.

Földesi Ágnes az Üvegcipő Irmájaként lopta magát a szívembe, majd a Hajnalban, délben, este Annájaként is kedves, vidám lányt, igazi nőt alakított.

Ági már a megjelenésében is formabontó volt. Mezítláb, tűzpiros hosszú ruhában, tűzpiros dzsekiben, érkezett a színpadra, mint egy dacos, kíváncsi kislány. De estjével bebizonyította, igenis nagyon komoly mondanivalója van a nézők számára. Nem csak költők, írók szavait tolmácsolta, hanem saját gondolatai is helyet kaptak mondandójában. Az este egy gyöngysor, egy gondolatfüzér, amely felfűzve fejezte ki az élet minden mozzanatát, a természet szépségét, egyszerűségét. A színésznő természetesen mondta a verseket, prózákat, mintha beszélgetne a közönséggel, ez volt a kapocs. A felolvasások közben, alatt Illés Adrián gitáron vagy hangdrumon kísérte a művésznőt. A közönség néma csendben hallgatta végig az estét, csak a végén hangzott fel a megérdemelt taps. Nem szokványos, de annál izgalmasabb estének lehettünk tanúi.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Taroltak a babilonosok a kecskeméti nemzetközi minősítő versenyen

Hírek

Reménységek Tornája segítségnyújtással

Hírek

20. Bál a Székelyben

Hírek

Korbely István, Győri Erzsébet (Zsada) és Gaál Roland Korbely István, Győri Erzsébet (Zsada) és Gaál Roland

Zsada, a szeretni való róka

Hírek

Hirdetés

Archívum

2018. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect