Connect with us

Hírek

Janika Szolnokról érkezett

Június utolsó napján a Vízi Színház színpadán a VII. Magyar Teátrum Nyári Fesztiváljának harmadik versenyprogramja Békeffi István – Stella Adorján Janika című vígjátéka került bemutatásra Molnár László rendezésében, a Szolnoki Szigligeti Színház előadásában.

15 évi távollét után hazatér Magyarországra Balla János színpadi szerző (Barabás Botond), hogy elváljon feleségétől, Polgár Gizi színésznőtől (Kertész Marcella). A színésznő nem tud megbocsájtani férjének, hogy elhagyta, és nem is akar. Ezért úgy dönt, megleckézteti a férfit, és játékba kezd. A férj megjelenése előtt a színésznő bizonyítani akarja igazgatójának, hogy el tud játszani egy fiú szerepet, és fiúruhába bújik. Amikor a férj megérkezik, azt hiszi, van egy fia, akiről nem tudott. A színésznő pedig élvezettel játssza a kamaszt, aki őszintén megmondhatja „apjának” azt, amit a feleség nem mondhat el férjének, aki válni jött haza.

Jó vígjátékot láttunk, nagyon jó színészi alakításokkal. Kertész Marcella Giziként jó, pontosan hozta a színésznőt, aki szerelmes, de ezt nem mutatja ki. Janikaként – amikor féltékeny nő –, néha túljátszotta a szerepet, ekkor a kevesebb is elég lett volna, így a vígjáték karikatúrává, bohózattá vált időnként.

Barabás Botond sharmos, tökéletes, magabiztos alakítással játszotta a férjet, aki újra beleszeret feleségébe. Határozottsága, derűje nagyon jó ellenpont volt. Játéka természetes, rokonszenves.

Gombos Judit Malvin – az öltöztetőnő – szerepét jelenítette meg ragyogóan. Megjelenése mindig üde színfolt volt a színpadon. Alakítása kiváltotta a nyíltszíni tapsot. Polgár Gizi szüleit Karczag Ferenc és Gyöngyösi Katalin személyesítették meg nagyszerűen. (Gyöngyösi Katalin szépsége töretlen.) Adorján színházigazgatót Mészáros István, Fenek Jenő kezdő írót Harna Péter, Betty Torday szerepét Molnár Nikolett játszotta, mindhárman kiválóan.

A díszlet és a jelmezek Túri Erzsébet tervei alapján készültek. A jelmezek szépek, elegánsak. Elsősorban a Kertész Marcella estélyi ruhái voltak káprázatosan szépek. A díszlet (mindkét helyszín) elegáns, harmonikus.

Molnár László rendező a három felvonást eseménydúsan töltötte ki, egy percre sem hagyta elkalandozni a nézők figyelmét, jó volt látni a film után egy friss változatot a Szolnoki Szigligeti Színház előadásában. Könnyű nyáresti szórakást ígért az előadás, és a nézők meg is kapták, hiszen nagyon jól szórakoztak. Volt több nyíltszíni taps is, de a végén a közönség vastapssal köszönte meg a kellemes estét a Szolnoki Szigligeti Színház művészeinek.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Reménységek Tornája segítségnyújtással

Hírek

20. Bál a Székelyben

Hírek

Korbely István, Győri Erzsébet (Zsada) és Gaál Roland Korbely István, Győri Erzsébet (Zsada) és Gaál Roland

Zsada, a szeretni való róka

Hírek

Szent Patrik-nap – Mini Írország a Gyakorlóban

Hírek

Hirdetés

Archívum

2018. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect