Connect with us

Hírek

Csingiling, a barkácsoló tündér

Szerdán kora este a Vízi Színház színpadán a VII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál 6. versenyprogramját láthatták kicsik és nagyok, hiszen a Turay Ida Színház hozta el Béres Melinda Csingiling az erdőben című mesejátékát, Nyírő Bea rendezésében.

A történet nem csak gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is szólt, hiszen a fő vonala a megbocsájtás, a bajba jutottak önzetlen segítése. A téma nagyon fontos, a mese a kicsik nyelvén – tündérek, manók, elvarázsolt gyermekek történetén keresztül – mesélte el miért fontos megbocsájtani, miért fontos segíteni annak, aki nehéz helyzetbe került, miért jók és fontosak a barátok.

Igényes, jól kidolgozott mesét láttunk, nagyon jó szereplőkkel, jó színészi alakításokkal, értékes tartalommal. Ennyire erős mondanivaló, ilyen könnyed mesében ritka kincs.

A szereplők: Szilvási Judit, Tóth Alex, H. Varga Tamás, Kovács Dézi, Lovas Emília, Merk László, Nyírő Bea, Rubóczki Márkó és Szántó Szandra. Zene, koreográfia Tóth Alex.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

P.S.

A MTT Fesztiválját, 14 napon keresztül szerdától átveszi a Cervinus Teátrum, vagyis a Jókaisoktól két hétre elköszönünk, így Sallai Zsókától is, aki a kis csapat vezetője volt és ilyen minőségében már nem tér vissza ebben az évadban. A Newjságnak Zsóka többször volt segítségére. Köszönjük Zsóka!

Kiemelt

Nyerges Áron, Kós Benedek, Podani Milán, Nyergesné Janurik Éva (Nyerges Aliz édesanyja), Török Luca és Kovács Zsanett (Fotó: Babák Zoltán) Nyerges Áron, Kós Benedek, Podani Milán, Nyergesné Janurik Éva (Nyerges Aliz édesanyja), Török Luca és Kovács Zsanett (Fotó: Babák Zoltán)

Nyerges Aliz és Kós Benedek a 2018-as év legjobbja

Hírek

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

Mozgalmas hétvége a jégen

Hírek

Kisebb birkózóinknak is megkezdődött a szezon

Hírek

Reál hét a Vajdában

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect