Connect with us

Hírek

Köteles Józsefné volt a szarvasi kormányablak százezredik ügyfele

Köteles Józsefné és Dankó Béla
Köteles Józsefné és Dankó Béla

A százezredik ügyfelet köszönthették a szarvasi kormányablakban tegnap délelőtt. A százezredik ügyfél pedig a 72 éves Köteles Józsefné, Eszti néni volt, aki személyi okmányainak megújítása ügyében tért be a Szarvasi Járási Hivatalba. Mindig kedvesek és segítőkészek voltak a hivatal munkatársai, mondta a 72 éves szarvasi asszony, akinek Dankó Béla országgyűlési képviselő egy csokor virággal, dr. Takács Árpád kormánymegbízott egy doboz bonbonnal kedveskedett, Gaál Roland Járási Hivatalvezető pedig emléklapot adott át.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, hogy az átalakítás elérte a célját, azt, hogy egyszerűsödjön az ügyintézés az állampolgárok számára. Az ügyfél-elégedettségi kérdőíveken érkező visszajelzések azt mutatják, hogy jó úton jártak. Kitért a Szarvasi Járási Hivatal folyamatban levő felújítására, amivel mind az ügyfelek, mind az ügyintézést végzők komfortját igyekeznek szolgálni.

– A kormányzatnak nem titkolt szándéka volt az elmúlt években, hogy az ügyintézést minél közelebb vigyék az emberekhez. Én azt hiszem, hogy a kormányablakok rendszere a kormányzat egyik sikerágazata. Valóban ablakot nyitottunk az állampolgárok felé – jelentette ki dr. Takács Árpád az ünnepélyes köszöntő után, majd hozzátette, hogy a nyitott, támogató, ügyfelekkel együttműködő jókedvű kollégákkal egy bizalmi viszonyt teremtettek az ügyfél és az állam között.

A szakigazgatási szervek integrálódásával ötszázról kétezerre bővült azoknak az ügyköröknek, hatósági jogköröknek a száma, amiben a Kormányablakokhoz lehet fordulni, jelentette ki a kormánymegbízott, majd elárulta: Tuzson Bencének, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkárának utasítására felülvizsgálják valamennyi hatáskörüket, mik azok, amik elhagyhatók, mik azok, amik csökkenthetők azért, hogy az állampolgárok az ügyeiket az elektronikus közigazgatás bővítésével otthonról végezhessék.

Bár Békéscsabán és Mezőhegyesen nyitnak még egy tizenötödik és egy tizenhatodik kormányablakot, és a számuk növelésére lenne további igény, de egyelőre erre nem lesz lehetőség. Az elmúlt héten üzembe állítottak egy buszt, egy két munkaállomásos mobil kormányablakot, ami a megye bármelyik településére, annak rendezvényére, fesztiváljára is el tud és fog jutni. Nem csak a kistelepülések számára jelent majd könnyebbséget ez a megoldás, hanem a bentlakásos intézményekben mozgásukban korlátozott személyeknek is, jelentette ki dr. Takács Árpád.

Kiemelt

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán) Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán)

Egy Jókais lány + egy Cervinusos fiú = két tehetséges színművész különleges estje

Szarvas

Öt nemzet fiai edzettek a III. nemzetközi birkózótáborban Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2018. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect