Connect with us

Csabacsűd

Közös tábor Csabacsűdön csatai és makfalvi diákokkal

btrmdn

2018. július 23-tól 12 felvidéki és 12 erdélyi iskolás, valamint kísérőik és 12 trefortosunk táborozott 6 napon át iskolánkban, Csabacsűdön. A program a Bethlen Gábor Alap „Testvér-települési programok és együttműködések” című pályázati támogatásából valósult meg, amelyre önkormányzatunk 800 000,- Ft támogatást nyert el. A programhoz további támogatást nyújtott a Tiszta Környezetünkért Alapítvány, valamint a Szlovák Önkormányzat Csabacsűd. Csata és Makfalva már évek óta ápol baráti kapcsolatot községünkkel és így lettek Csabacsűd testvértelepülései.

A tábor programja nagyon színes és tartalmas volt: egész napos strandolás Gyopárosfürdőn, kerékpártúra a Sárarany Szalmaportára a kézműves házba, kirándulás az Ópusztaszeri történelmi emlékparkba, budapesti látogatás a Parlamentbe, valamint a Nagyboldogasszony-(Mátyás-)templomba, s mindezt a remek hangulatú – hagyományos – közös szalonnasütés zárta utolsó este, pénteken.

Szombaton reggel a csatai csapattal együtt utazott vissza csabacsűdi delegációnk is, citera zenekarunkkal és a Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesülettel, képviselve községünket az aznap megrendezésre kerülő csatai falunapon.

Hamar elrepült ez a pár nap, és reméljük, hogy jövőre is újra községünkben köszönthetjük majd a csatai és makfalvi barátainkat, együtt töltve tartalmas, élményekkel teli napokat.

Kiemelt

Dr. Lipcsei Imre dékán (b), dr. Polyák Zsolt (b2), dr. Kozma Gábor rektor (b3), dr. Kiss-Rigó László (b4), Dakos József (b5) Dr. Lipcsei Imre dékán (b), dr. Polyák Zsolt (b2), dr. Kozma Gábor rektor (b3), dr. Kiss-Rigó László (b4), Dakos József (b5)

Négyoldalú együttműködési megállapodás a Gál Ferenc Főiskolával

Hírek

Farsangoltunk Csabacsűdön

Csabacsűd

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Szpisjak Zsófia Szpisjak Zsófia

Zsófi az ország 4. legjobb vegyésze

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect