Connect with us

Hírek

Mese, tánc, zene ExperiDance-módra

Augusztus 15-én este a VII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál 12. versenyprogramját láthatta a közönség a Vízi Színházban, amely – szerda lévén családi nap. Az ExperiDance Produkció Pozsgai Zsolt és Román Sándor rendezésében hozta el Szarvasra a Cinderella című családi mesemusicalt, a story mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról.

A történet Anikáról (Békefi Viktória) szól, akit mostohatestvérei – Flóri és Dóri (Vajda Flóra, Rácz Zsuzsanna) csúfolnak Hamupipőkének –, a maga alkotta mesevilágban él, ahol mesekönyvei lapjain olvasott kedves alakok kelnek életre. Tündérkeresztanya (Koós Réka) segít neki, hogy meglelje boldogságát Albert herceg (Szabó Máté) mellett, akinek nem ártana, ha többet törődne népével. Ezt mondja neki a hercegnőként megjelent Hamupipőke a bálon, és ezt mondta édesapja Lajos főherceg (Mikó István) is, aki szereti fiát, és szeretné megkomolyodva látni az ifjú herceget. Hamupipőke mostohaanyja (Holman Enikő) mindent elkövet, hogy valamelyik lányát vegye feleségül a herceg, de a Zenei miniszter – Züzü (Torma Zsolt) – tudja, hogy van egy harmadik lánya is. Így a Herceg megtalálja Hamupipőkét, akinek a lába beleillik az elhagyott cipellőbe, így feleségül veheti Anikát. Hamupipőkének már nem lesz szüksége többé Tündérkeresztanyára, és a többi mesealakra – Holle anyóra, Aranyhajra, Piroskára, Dorothy-ra, Csipkerózsikára, Pán Péterre, a Szépségre és a Szörnyetegre, Aladinra és Jázminra, Jancsira és Juliskára, Elizára és Annára, Hófehérkére és a hét törpére, és Pinokkióra sem – mert nem kell elmenekülnie bánatában a maga alkotta mesevilágba.

Látványos háttérvetítés, négyfős élőzenekar (Manóknak öltözve), tánc, dalok, szöveg, szép jelmezek, humor jellemezte az előadást, nagyon jó hangokkal, színészi játékkal és sok művészi tánccal. Aranyos, kedves mesejátékot láttunk, amiben minden gyermek, és gyermeklelkű felnőtt megtalálta a maga kedves mesefiguráját.

A szövegkönyvet Pozsgai Zsolt írta. Díszlet Mira János, jelmeztervező Debreceni Ildikó, koreográfus Román Sándor, producer Vona Tibor volt. Hangmérnök Arató Dániel/ Hunyad Attila, fény Szimeszter Balázs, animáció Mira Zéno, koordinátor Fülöp Zoltán. Zenei rendező, hangszerelő Gömöry Zsolt.

Az ExperiDance nevéhez mérten nagyszabású előadással állt a teltházas közönség elé. Érdekes egyveleg a profi táncművészek és profi színművészek együttdolgozása a produkció érdekében. A közönség nagyra értékelte a látottakat, hosszú tapssal jutalmazta a művészeket a színpadon.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán) Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán)

Mozgalmas hétvégéje volt a szarvasi teniszezőknek

Hírek

Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM) Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM)

Színes sokszínű nyár! avagy Kövesd a szarvast…

Hírek

Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán) Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán)

Furár mesterhármasa is kevés volt a pontmentéshez

Hírek

Szemenyei Csaba és Teremi Samu Szemenyei Csaba és Teremi Samu

Teremi Samu első helyezett lett a megyei számtech versenyen

Hírek

Hirdetés

Archívum

2018. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect