Connect with us

Subscribe

Hírek

Reformkori miniszínházzal várták a látogatókat Mini Magyarországon

A reformkor jegyében zajlott a Mini Magyarország makettpark új kezdeményezése az elmúlt vasárnap. Az e korhoz kapcsolódó épületeknél időről időre feltűntek a Békéscsabai Jókai Színház színitanodásai, Lakatos Viktória, Szabó Zoltán és Szojka Cinthia, akik Lehoczki Orsolya fuvola-, illetve énekkíséretében idézték fel a makettekhez kapcsolódó verseket, dalokat, beszédeket, vagy egyéb eseményeket.

Megálltak a diósgyőri várnál, a Lánchídnál, ahol Széchenyi beszéde hangzott el, az esztergomi bazilikánál Babits Mihály Dal az esztergomi bazilikáról című versét szavalták, a kaposvári Csiky Gergely Színháznál a Szép Juhászné című operettből énekeltek, a dorozsmai szélmalomnál egy Don Quijote-árnyjátékot adtak elő, a debreceni református nagytemplomnál Ady Endre Óh, Debrecen című verséből idéztek két versszakot, illetve a Grassalkovich-kastélynál Chopin A-moll keringőjére táncoltak.

– A jövőben is lesznek ilyen tematikus napjaink, aminek az első rendezvénye ma a reformkorhoz kapcsolódik. Azért gondoltunk erre a korra, mert sok makettünk van, ami ide kapcsolódik – mondta Klemann Tímea, a makettpark vezetője. – Előzetes terveink szerint a további tematikus napjaink között megidézzük a lovagi kort, illetve felmerült az október 23-ához kapcsolódó program is.

A látogatók fotózkodhattak is a jókais színitanodásokkal.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiemelt

Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva)

Hodálik: A városnak fontos a Vasipari

Gazdaság

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!