Connect with us

Békés megye

Megyenap: Hagyomány, érték, közösség

A Békés Megyei Önkormányzat ebben az évben is megszervezi a Megyenapot, ezúttal is szeptember első szombatján, amely idén elsejére esik. Az első két rendezvény sikere bizonyítja, hogy szükség van egy olyan programra, melyen hagyományaink, a nemzetiségek kultúrája, megyénk értékei kerülnek középpontba, mindeközben a kilátogatók színvonalas, kicsiket és nagyokat célzó programokon érezhetik jól magukat.

Hagyományainkhoz híven ezúttal is bemutatkoznak a megyei értéktárban szereplő értékek, lesz kézműves vásár és kistermelői piac, valamint felvonultatják hagyományaikat és értékeiket a megye nemzetiségei. Színpadi produkciók és egy esti koncert gondoskodik a közönség szórakoztatásáról, és ezúttal is külön figyelmet fordítunk a gyermekekre: nagysátrunkban kézműves foglalkozások, gyereksarok, népi játszótér és kosárhinta várja őket – és természetesen a léggömb és az óriás torta sem fog hiányozni. A katonai hagyományőrzők és bemutatóik mellett a jelenkor „egyenruhásai”: tartalékosok, határvadászok, készenléti rendőrök, a honvédség tagjai és terrorelhárítók engednek bepillantást munkájukba.

Újdonságot is tartogatunk idén: a megyei értéktár elemei mellett a települési értéktárakban szereplő tételeket is megismerhetik az érdeklődők. Sőt: a szomszéd megyék (Bács-Kiskun, Hajdu-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok) értéktárai is felvonultatják kincseiket. Kézműves vásárunk és kistermelői piacunk tovább bővül, jelenleg már hetven résztvevő regisztrálta magát, de folyamatos a jelentkezés. Színpadi fellépőink a megyei nemzetiségek képviselői, néptánc egyesületeink, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, az esti produkciót pedig Ferenczi György és a Rackajam szolgáltatja.

A harmadik Megyenap fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter, díszvendégeink Arad és Bihar megye.

A rendezvényt támogatta a Földművelésügyi Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Békés Megyei Kormányhivatal, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Békés Megyei Népfőiskola Alapítvány, a Békés Megye Értékei Egyesület, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület, Békéscsaba Megyei Jogú Város.

megyenap_2018

Kiemelt

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Évindító fórumot szerveztek az önkormányzatoknak

Békés megye

Zalai Mihály Zalai Mihály

Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

Békés megye

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Költségvetés és munkaprogram napirenden

Békés megye

Szakmai versenyek az iparkamaránál

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2018. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect