Connect with us

Békésszentandrás

Kiállítanak a szentandrási kertbarátok és barátaik

Kiállítás nyílt a helyi kertbarátkör terméseiből, illetve az azokból összeállított kompozíciókból a békésszentandrási közösségi házban. Szűcs Elekné köszöntötte a megjelent tagokat, érdeklődőket, majd Sinka Imre polgármester megköszönte a kertbarátkör szentandrási kertbarátok civil életben betöltött komoly munkáját.

– Az ember ha szétnéz az itt látható gyümölcsökön, zöldségeken, tudja, hogy aki ebben az évben ilyen szépet tud teremteni, az nem csak vízzel, nem csak kézzel, hanem szívvel is neveli a növényeket – mondta a település első embere.

A délután Bődi Mária nyitógondolataival folytatódott.

– Korunk népbetegsége a depresszió, a kiüresedés, az elidegenedés, az elfásultság, mely gyakran káros szenvedélyekhez vezethet. De akinek kertje van, azt többnyire elkerülik ezek a kórok, mert kapálni, öntözni, gyomlálni, befőzni kell. A pszichológia ezt munkaterápiának nevezi. Mi egyszerűen csak úgy mondjuk, hogy csinálni kell és fogjuk a kapát, kannát, permetezőt, kosarat, még akkor is, ha itt fáj vagy ott fáj. Tudjuk, hogy fáradságos munkánknak meglesz az eredménye – jelentette ki Bődi Marika.

– A tartósításnak is több változatával találkozhatunk, aszalványok, kompótok, savanyúságok, dzsemek sorakoznak az asztalokon. A befőzés nemcsak pepecselő munkát jelent, hanem biztonságérzetet is ad. Van mihez nyúlni a kamra polcán vagy a fagyasztóban. De ami a legfontosabb: pontosan tudjuk, hogy mit eszünk – szögezte le a délután háziasszonya.

Szót kért még Hévizi Róbert, a Békéssy János Helytörténeti Egyesület elnöke, akik elsőbálozóként állítottak ki a kertbarátoknál. Elmondta, egyesülete borsót, zöldbabot, paprikát, paradicsomot, uborkát és céklát termesztett a tájház kertjében, amit fel is dolgoztak. Savanyított uborkájuk mellé kolbászos falatkákkal kínálták az érdeklődőket.

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szezonzáró pergetőverseny Szentandráson

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körösön úszó adventi koszorút kapott Szentandrás

Békésszentandrás

Teltházas nézőtérrel mutatták meg a Mennyei oltalom című musicalt

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Közterület-felügyelőről, a START közmunkaprogramról és ünnepi díszkivilágításról is döntöttek Szentandráson

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect