Connect with us

Hírek

Nyári Mihály nyerte a II. Városi Ultiversenyt

Nyári Mihály
Nyári Mihály

Ugyanarra a hétvégére időzítette beszélgetős, főzőcskézős nyárbúcsúztatóját a város két civil szervezete. Pénteken az Aranykor Nyugdíjas Egyesület, egy nappal később pedig Szarvas Város Barátainak Köre tartotta vidám összejövetelét, s mindkét esetben vízpartra csábították a tagokat. Szeptember 1-jén a Pedagógus Üdülő szolgált helyszínül a II. Városi Ultiversenynek is, ahol a tavalyi tizenkét indulóhoz képest húszra duzzadt a jelentkezők száma.

– Sokan szeretik ezt a játékot. A kártyázás mellett ugyanis sok minden belefér: baráti beszélgetések, viccek, néha akár egy-egy odamondogatás is. Nem azt mondom, hogy észjáték, mert szinte csak lapjárás kérdése a győzelem, de azért egy kis csalafintaság kell hozzá. Ezúttal nem panaszkodhattam Fortunára, és ez döntően befolyásolta a helyezésemet – engedett bepillantást a játék szépségeibe Nyári Mihály főszervező, akiben egyúttal az idei bajnokot is köszönthették.

A verseny hivatásos versenybíró közreműködésével zajlott. Osztásonként mindenki tizenöt partit játszott, ami kb. 40-45 percet vett igénybe. Ezt ötször ismételték meg, ami azt jelentette, hogy a játékosok délelőtt 10 órától 14 óráig szinte megállás nélkül verték a blattot. Az utolsó osztás már irányított volt, vagyis a legeredményesebb játékosok kerültek egy asztalhoz. Végül Eged István salgótarjáni induló harmadik helyezett lett, Koch József (Budapest) pedig az előkelő második helyen zárta a viadalt.

Nyári Mihály elárulta, a versennyel nem érnek véget a kártyajátékok. A civil szervezet székházára hétfő és kedd délutánonként kikerülhetne a foglalt tábla, mivel ilyenkor mindig kisebb csoportokba vegyülve hódolnak az ultinak.

Közben a kerthelyiségben elkészült az aznapi bográcsos menü: csülökpörkölt, főtt krumplival és savanyúsággal. A rendezvényt megtisztelte dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója is, aki a kezdődő színházi évad előadásairól tájékoztatta a megjelenteket. Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna elmondta, céljuk, hogy a családok többgenerációs programként tekintsenek erre a napra, s minél több gyermeket is vendégül láthassanak.

– A visszajelzések azt mutatják, hogy még mindig a középkorosztály az, aki inkább a közösségre áldozza a szabadidejét. Azt gondolom, hogy a családoknak annyira kevés idejük jut egymásra, hogy olyankor inkább együtt vannak, mintsem hogy egy szélesebb körben töltsék el ezt a néhány órát. De nem reménytelen az ügy, amire jó példa ez a nap – tekintett előre töretlen bizalommal a baráti kör elnöke.

A beadott pályázataikkal kapcsolatosan már nem ennyire derűlátó. Három projektjük ugyanis szakmailag és pénzügyileg is zöld utat kapott, forráshiány miatt azonban egyelőre valamennyi várólistára került.

A kör tagjai hisznek benne, hogy lelkesedésük előbb-utóbb révbe ér. Bizonyíték volt erre a nap során érkezett jó hír is, mely szerint a tiszafüredi MA-HAL Országos Halfőző Versenyen halászlé és egyéb halétel kategóriában a baráti kör csapata a legjobbak között végzett. Az előbbit a 2. hellyel jutalmazta a zsűri, az utóbbi pedig egészen arany minősítésig jutott.

Levezetésként a barátok egy közel 3 km-es sárkányhajó túrát tettek meg a Holt-Körösön. Mint ahogy a hétköznapokban is teszik, ezúttal is egy hajóban, egy irányba eveztek.

Kiemelt

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Szuhaj György: Bármilyen nehéz, Kristófot el kell engedni!

Hírek

Trunk Tamás (Fotó: Babák Zoltán) Trunk Tamás (Fotó: Babák Zoltán)

És hogy kerül a sneaker a színpadra?

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect