Connect with us

Hírek

Szemétszedéssel indult az idei mobilitási hét

Csanádi László és Csanádi Regő
Csanádi László és Csanádi Regő

Minden évben szeptember 16-a és 22-e között rendezik meg az Európai Mobilitási Hét, aminek az elnevezése az idén a “mix and move” szlogennel egészült ki, amivel a kerékpárral és a tömegközlekedéssel, illetve ezek kombinálásával való közlekedésre szeretnék a szervezők felhívni a figyelmet.

Évről évre visszatérő elem a programsorozatban a szemétszedés, amit hagyományosan a hagyományosan a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete vesz a szárnyai alá. A nagycsaládosok állandó partnere rendezvényeiken az MTTSZ Szabadidős és Lövész Klub szarvasi szervezete.

A szemétszedést mindig valamelyik hétvégi napra teszik, hogy ne csak a felnőttek, de a gyerekek is el tudjanak jönni.

– Nekünk nagyon fontos az, hogy tiszta környezetet hagyjunk a gyerekeinkre, unokáinkra, ezért ebben mindig nagyon lelkesen részt veszünk – mondta Gombár Györgyné Hajni, az egyesület tagja.

Az idén harmincegyen jöttek el a meghirdetett akcióra, aminek indulópontjaként a Szarvasi Arborétum parkolóját jelölték meg. Az út mellől felszedett hulladék zsákokba került, amit a KOMÉP szedett össze és szállított el.

Az akcióban résztvevőket kellemes meglepetés érte, amikor Demeter István, a Katalin II kapitánya felajánlotta, hogy a szemétszedőket elviszi egy hajókázásra, amire valószínűleg a 22-i autómentes napon fognak sort keríteni a nagycsaládosok.

Kiemelt

Podani Milán, Szenes János és Dancsó Tibor (Fotó: Szabó Emőke) Podani Milán, Szenes János és Dancsó Tibor (Fotó: Szabó Emőke)

Podani Milán – a szerény motorakrobata

Sport

Frankó Dániel Frankó Dániel

Frankó Dániel a diák küzdősportok világjátékán

Sport

Világítok, mert fény vagyok, és mert fény vagyok, világítok…

Oktatás

Baráth Nóra (Fotó: Hegedűs Éva) Baráth Nóra (Fotó: Hegedűs Éva)

A mögöttest és a titkot láttatják Baráth Nóra képei

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect