Connect with us

Hírek

Közel kétszáz szarvasi gyerek mozdult meg az Európai Mobilitási Héten

Nagy volt a kontraszt Szarvas város Fő terének megszokott látképe és a szeptember 18-i állapot között. A járókelők a délelőtti órákban hangfalakból dübörgő zenére és önfeledten ugráló gyerekcsoportra lehettek figyelmesek, akik több-kevesebb sikerrel próbálták követni az edzők mozdulatait. A tavalyi sikeren felbuzdulva az Európai Mobilitási Hét szarvasi rendezvényének szervezői idén sem mondtak le a fiatalok megszólításáról, s látványos keretekbe burkolva mozogni hívták őket.

A kezdést 10 órára időzítették, amikorra a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolából, a Gál Ferenc Főiskola Gyakorlóintézményéből és a Szlovák Általános Iskolából több osztály futott be egyszerre. A tanulókat először Korbely Péter, a Fit Life Team Sportegyesület edzője izzasztotta meg, majd Piros Renáta zumbaoktatónak adta át a stafétabotot.

– Azt látjuk, hogy ez a mozgásforma népszerű a gyerekek körében is. Két éve nekik is tartunk edzéseket, és azt látjuk, hogy a kicsik is nagyon élvezik. Nálunk egyébként a szülők kezdeményezésére indultak el ezek az alkalmak, és úgy tűnik, az ötlet bevált. A zumba ötvözi a fittnesst a tánccal, s szerintem ennek a párosításnak köszönhető a sikere – mondja a fitt, háromgyerekes anyuka.

A szakember szerint nagyon fontos, hogy már egészen kicsi korban rendszeresen mozogjanak a gyerekek. Jó példával a családnak kell elöl járnia. Véleménye szerint nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen kisebb séták, kirándulások beiktatásával a sport igazi élménnyé tud válni a felnövekvő generáció számára.

Ezt vallja Tóth Ágnes óvodapedagógus is, aki a Zöldpázsit utcai óvoda 25 nagycsoportosával érkezett a rendezvényre. Mint mondta, a legkisebbeknek a mindennapi szabad játékokon keresztül tanítják meg a mozgás örömét, a későbbiekben pedig változatos foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek.

– Az óvodás korú gyerekek esetében még ösztönös a mozgásra való igény. Sajnos a világunk változása ezt némileg háttérbe szorította. Ezzel együtt szerencsére azt tapasztalom, hogy a családok néhány éve egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek erre a területre. Sokan pl. reggelente biciklivel érkeznek hozzánk, és mi ezt az irányt szeretnénk tovább erősíteni – tekintett optimistán előre a pedagógus.

A folytatásban Gombár Zsolt néhány önvédelmi fogást mutatott be az egybegyűlteknek, akik lelkesen próbálták követni az utasításokat.

A megkérdezett gyerekek közül többen elmondták, örömmel jöttek a sportnapra. Egyrészt azért, mert ezáltal kimozdulhattak az iskola falai közül, másrészt pedig azért, mert a kötelező sportfelmérések helyett egy jó hangulatú programon vehettek részt.

A délelőtt során a becslések szerint közel kétszázan mozdultak meg. A mai napon ráadásul a gyerekek mindezt meg is fejelhetik, hiszen a Babilon TSE és a Szarvasi Birkózó Egyesület jóvoltából nyílt órákba kapcsolódhatnak be.

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect