Connect with us

Hírek

Új sport mutatkozott be Szarvason, a disc golf

disc golf
disc golf

19 férfi és 4 női versenyző állt rajthoz a hétvégén a Szarvasi Arborétumban rendezett Arbopen ’18 disc golf bajnoksághoz, a Disc Golf Magyar Bajnokság 2018 3. fordulója a sport versenynaptárában. “Az Arborétum – azon kívül, hogy a világ minden tájáról megtalálhatóak benne a különleges növények – egy disc golfos mennyország”, állt a verseny kiírásában.

A golf szabályait alkalmazó játék annyiban tér el az eredetitől, hogy ezt nem golflabdával lyukra, hanem frízbihez hasonló koronggal játsszák és kosárra, de a feeling hasonló.

A játékba Szarvasról először Szabó Norbert szeretett bele. A két helyi versenyző közül Fodor Viktor mellett ő volt az egyik a vasárnapi megmérettetésen.

Az Arborétum északi részén levő erdős, tisztásos területen a tűzték ki a 12 lyukas pályát, amivel a versenyzőknek még szombaton volt alkalmuk megismerkedni, rajta gyakorolni. A korábbi OB-fordulókhoz hasonlóan az első körben lejátszották a tizenkét lyukat, majd még hatot. A második körben újra mind a tizenkettőt, illetve az előző körben kimaradt hatot.

A szervezés kisebb-nagyobb formai hibáitól eltekintve a verseny remekül sikerült, foglalta össze a szarvasi szervező. A játékosok le voltak nyűgözve a pályától és a Szarvasi Arborétum szépségétől. Voltak, akik esti fotózásra is vállalkoztak. Az ekkor készült képeik hamarosan a közösségi hálón is láthatóak lesznek, ígérte Norbi. Külön öröm, hogy szerb discgolfosok is megtisztelték jelenlétükkel a versenyt, és hírét viszik Szarvasnak, a Körösök völgyének.

– Óriási köszönet az Arborétum stábjának, hogy lehetővé tette a verseny lebonyolítását és partner volt a pálya ilyen magas minőségű kivitelezésében is. Köszönet a helyi média képviselőinek, hogy hírét vitték a rendezvénynek. Reméljük minél hamarabb megismételhetjük a versenyt, egy picit nagyobb létszámú versenyzővel akár egy Austro-Slovakian-Hungaro tour egyik állomása keretében. Köszönjük mindenkinek aki segített létrehozni az első szarvasi disc golf bajnokságot. See u Arbopen’19! – foglalta össze az első versenyen szerzett benyomásairól Szabó Norbert.

A fordulót a két szarvasi discgolfos közül Szabó Norbert a 8., Fodor Viktor a 18. helyen zárta.

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect