Connect with us

Pályázati kötelező hirdetmények

Új generációs, innovatív háztartási gép fejlesztése a Szarvas Vas-Fémipari Zrt.-nél

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül meghirdetett, Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című programon belül 201 063 449 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A GINOP-2.1.1-15-2015-00553 kódszámon futó projekt összköltsége 406 448 731 Forint, melyet új generációs háztartási gép kifejlesztésére fordíthatnak.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. a 2015. évben támogatási kérelmet nyújtott be a GINOP-2.1.1-15 kódszámú programban, melynek eredményeként a Támogatói Döntést követően a projekt 2016.10.01-én kezdetét vette. A projekt tervezett fizikai befejezése 2018.09.30.

A projekt keretében kísérleti fejlesztési tevékenység valósul meg. A kutatás célja egy olyan műszaki megoldás kifejlesztése, amely háztartási körülmények között szabályozható koffein tartalmú és minőségű kávé előállítását biztosítja, valamint ennek a műszaki megoldásnak egy integrált, a későbbiekben fejlesztendő magas nyomású, víztartályos rendszer fogadására is alkalmas önhordó szerkezetbe illesztése. A cél új, innovatív kávéfőző készülék alaptípusának kifejlesztése. Ez egy digitális vezérlésű, fémvázra épülő műanyag házas kávéfőző, melyben nyomásos alumínium öntvény kazán található besajtolt csőfűtőtesttel. A kávéfőző alacsony nyomáson (2,5 – 4 bar) változtatható koffein tartamú kávé készítésére alkalmas.

A készülék integrált digitális vezérléssel került megtervezésre, amely lehetővé teszi a folyamatos fejlesztését, új funkciókkal való ellátását, úgy mint:
– több fokozatban állítható erősségű kávé elkészítését
– készülék bekapcsolásának időzítését
– saját ízlés szerinti kávéerősség beállítását meghatározott kereteken belül
– automatikus kikapcsolást 30 percen belül
– wifi hálózat segítségével, mobiltelefonos applikációról történő vezérlését
– főzési paraméterek kijelzését
– kávé elkészültekor, illetve hiba észlelésekor hangjelzés adása
– szerviz üzemmódban információk megjelenítése pl.: lefőzött kávé adagok száma
– opcióként gőzölő szelep működtetése
– beállításokat kapacitív érzékelők segítségével változtathatjuk
– vezérlés a thermo elemnek és a kistömegű kazánnak köszönhetően pontos szabályzást tesz lehetővé a lehető legjobb minőségű espresso elkészítéséhez.

A projekt eredményeként bekövetkező fejlesztéseknek köszönhetően a kávéfőzőn kényelmi, energiatakarékossági és védelmi funkció fejlesztéseken túlmenően új, a mai lakberendezési trendeknek megfelelő dizájnfejlesztés is történik, mely egyesíti az elmúlt korok tradícióit és a jelen kor elvárásait.

A projekt kutatási-fejlesztési tevékenységei immáron 24 hónapja tartanak, melyben tovább folynak a kísérletek és a hozzá kapcsoló egyéb tevékenységek.

A Széchenyi 2020 programnak köszönhetően a 406 488 731 összköltségű beruházáshoz, 201 063 449 forint támogatást kapott a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.vasipari.hu weboldalon olvashatnak.

Sajtóközlemény – Szarvas Vas-Fémipari Zrt.

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect