Connect with us

Hírek

Családi vetélkedőt hirdet Szarvas Város Barátainak Köre

Az év elején lezajlott játék, Hétpróbás Páros sikere után újabb kalandra hív mindenkit Szarvas Város Barátainak Köre. A Jövő kezdete címmel meghirdetett vetélkedő ezúttal nem kizárólag a párokra, házaspárokra koncentrál, hanem a családokat szólítja meg, adott esetben akár több generációt átölelve. A 3-5 fős csapatoknak – a korábbiakhoz hasonlóan – ismét hét próbát kell teljesíteniük, amelynek részletei előzetesen nem ismertek. Cél, megismertetni a legifjabb generációval múltunkat, hagyományainkat, ráirányítani a figyelmet digitális világunk lassan feledésbe merülő értékeire, illetve hozzájárulni a minőségi idő eltöltéséhez.

Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a baráti kör elnöke az erről tartott sajtótájékoztatón elmondta, tapasztalatai szerint nagyon kevés az az idő, amit két vagy akár három generáció közösen eltölt. Ezen a szomorú statisztikán szeretnének némileg változtatni, abban bízva, hogy a résztvevők ismét maradandó élményekkel gazdagodnak.

Lipcseiné Czifra Magdolna, a Kulturális Bizottság elnöke a vetélkedő részleteit ismertette. Nyomatékosította, a nevezőknek semmilyen előképzettségre nincs szükségük, és erőnléti feladatokban sem kell helytállniuk. A hangsúly a közösen eltöltött időn van, olyan próbatételeken keresztül, amelyekből remélhetőleg a család valamennyi tagja profitálhat. A csapatoknak különböző helyszínekre eljutva kell feladatokat megoldaniuk, amelyeknek a teljesítését e-mailen keresztül igazolják. A kalandot még izgalmasabbá teszi, hogy a jelentkezők soha nem tudhatják, milyen próba vár rájuk a folytatásban. Arról csak az előző feladat megvalósítása után kapnak értesítést.

Megnyugtatásul elmondta, a játék semmiféle kötöttséget nem jelent. Minden csapat a saját tempójában haladhat, mindössze arra kell odafigyelniük, hogy október 15-e és december 2-a között valamennyi próbát teljesítsék.

– Egészen biztos vagyok benne, hogy a játék során a szülőkről, nagyszülőkről olyan érdekes dolgok derülnek ki, amelyek a megszokott családi ebédek, együttlétek során nem feltétlen kerülnek felszínre. Szeretnénk a fiatalokat közelebb hozni múltunkhoz, emellett pedig olyan kulcsfontosságú értékekre is rávilágítani, amelyek egy élhetőbb, boldogabb jövő tervezéséhez elengedhetetlenek – fejtette ki a játék mögött húzódó filozófiát.

Rámutatott, a jelentkező csapatok mindegyike nyertes, hiszen reményeik szerint jó hangulatú órákat töltenek majd együtt. Mindemellett támogatóik jóvoltából számos értékes ajándékot is kisorsolnak, valamint a barátainak kör apró meglepetésekkel kedveskedik valamennyi résztvevőnek. A fődíj 4 nap/3 éjszaka félpanzióval Erdélyben, Nyikómalomfalván, az Ersa Panzió felajánlásából.

Az eredményhirdetésre december 15-én, a karácsonyi jótékonysági vásár keretében kerül sor, ahol a résztvevőket egy műsorral is megajándékozzák.

Nevezni a baratikor.szarvas@gmail.com e-mail címen keresztül lehet. A szervezők kérik a név, életkor, csapatnév, cím és telefonszám megadását azzal a kikötéssel, hogy az egyik gyermek résztvevőnek el kell érnie a nyolc éves életkort. Jelentkezési határidő október 14-e.

181004_jovokezdete

Kiemelt

Bozó László (Fotó: Babák Zoltán) Bozó László (Fotó: Babák Zoltán)

Egészhetes programsorozattal várja az érdeklődőket Körös-Maros Nemzeti Park

Hírek

Szpisják Zsófia (7.b) és Szpisják Bence (8.a) Szpisják Zsófia (7.b) és Szpisják Bence (8.a)

Az ország legügyesebb vegyészei csaptak össze Gyulán

Hírek

Vállalkozni határok nélkül: Székelyes diákok a Szilágyságban

Hírek

Holnap 20 órától ismét éjszakai foci a Petőfi utcai csarnokban

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect