Connect with us

Hírek

Családi vetélkedőt hirdet Szarvas Város Barátainak Köre

Az év elején lezajlott játék, Hétpróbás Páros sikere után újabb kalandra hív mindenkit Szarvas Város Barátainak Köre. A Jövő kezdete címmel meghirdetett vetélkedő ezúttal nem kizárólag a párokra, házaspárokra koncentrál, hanem a családokat szólítja meg, adott esetben akár több generációt átölelve. A 3-5 fős csapatoknak – a korábbiakhoz hasonlóan – ismét hét próbát kell teljesíteniük, amelynek részletei előzetesen nem ismertek. Cél, megismertetni a legifjabb generációval múltunkat, hagyományainkat, ráirányítani a figyelmet digitális világunk lassan feledésbe merülő értékeire, illetve hozzájárulni a minőségi idő eltöltéséhez.

Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a baráti kör elnöke az erről tartott sajtótájékoztatón elmondta, tapasztalatai szerint nagyon kevés az az idő, amit két vagy akár három generáció közösen eltölt. Ezen a szomorú statisztikán szeretnének némileg változtatni, abban bízva, hogy a résztvevők ismét maradandó élményekkel gazdagodnak.

Lipcseiné Czifra Magdolna, a Kulturális Bizottság elnöke a vetélkedő részleteit ismertette. Nyomatékosította, a nevezőknek semmilyen előképzettségre nincs szükségük, és erőnléti feladatokban sem kell helytállniuk. A hangsúly a közösen eltöltött időn van, olyan próbatételeken keresztül, amelyekből remélhetőleg a család valamennyi tagja profitálhat. A csapatoknak különböző helyszínekre eljutva kell feladatokat megoldaniuk, amelyeknek a teljesítését e-mailen keresztül igazolják. A kalandot még izgalmasabbá teszi, hogy a jelentkezők soha nem tudhatják, milyen próba vár rájuk a folytatásban. Arról csak az előző feladat megvalósítása után kapnak értesítést.

Megnyugtatásul elmondta, a játék semmiféle kötöttséget nem jelent. Minden csapat a saját tempójában haladhat, mindössze arra kell odafigyelniük, hogy október 15-e és december 2-a között valamennyi próbát teljesítsék.

– Egészen biztos vagyok benne, hogy a játék során a szülőkről, nagyszülőkről olyan érdekes dolgok derülnek ki, amelyek a megszokott családi ebédek, együttlétek során nem feltétlen kerülnek felszínre. Szeretnénk a fiatalokat közelebb hozni múltunkhoz, emellett pedig olyan kulcsfontosságú értékekre is rávilágítani, amelyek egy élhetőbb, boldogabb jövő tervezéséhez elengedhetetlenek – fejtette ki a játék mögött húzódó filozófiát.

Rámutatott, a jelentkező csapatok mindegyike nyertes, hiszen reményeik szerint jó hangulatú órákat töltenek majd együtt. Mindemellett támogatóik jóvoltából számos értékes ajándékot is kisorsolnak, valamint a barátainak kör apró meglepetésekkel kedveskedik valamennyi résztvevőnek. A fődíj 4 nap/3 éjszaka félpanzióval Erdélyben, Nyikómalomfalván, az Ersa Panzió felajánlásából.

Az eredményhirdetésre december 15-én, a karácsonyi jótékonysági vásár keretében kerül sor, ahol a résztvevőket egy műsorral is megajándékozzák.

Nevezni a baratikor.szarvas@gmail.com e-mail címen keresztül lehet. A szervezők kérik a név, életkor, csapatnév, cím és telefonszám megadását azzal a kikötéssel, hogy az egyik gyermek résztvevőnek el kell érnie a nyolc éves életkort. Jelentkezési határidő október 14-e.

181004_jovokezdete

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect