Connect with us

Békésszentandrás

Sinka Imre: Feladatunk, hogy méltóságteljes öregkora legyen minden idősödő embernek

Tóth Éva és Leblanc Győző
Tóth Éva és Leblanc Győző

Sinka Imre polgármester Miniska Zsejke Az örök fiatalság című versének néhány sorával köszöntötte a Körös Művelődési Házban hétfő délután tartott idősek napi ünnepségen megjelenteket.

– Gondolták volna, hogy Magyarországon minden ötödik ember időskorúnak számít, vagyis már betöltötte a 60. életévét? – tette fel a kérdést hallgatóságának. – Ezért feladatunk, és kötelességünk is egyben, hogy méltóságteljes öregkora, feladata, szerepe, helye legyen a társadalomban minden idősödő embernek. Ugyanakkor legfontosabb mégis csak az emberi kapcsolatok erőssége, a kis közösségeink megtartó ereje.

Az idősek megbecsülését hangsúlyozva kijelentett, hogy az idősek napja nem lehet soha csak egy egynapos ünnep.

– Tisztelt vendégeink! Köszönettel tartozunk önöknek azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal, áldozattal a nehéz időkben megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk, és a nyomukba léphessünk. Köszönjük, hogy küzdöttek értünk, hogy vállalták mindazt, amit a sors az önök korosztályára mért. Az időskor egy nagyon fontos életszakasz. Ajándék annak, aki meg tudja élni a lényegét. Ez a lényeg pedig, hogy az kerül előtérbe, ami számít, és ami igazán értékes, nem pedig a látszat. A szeretni tudás, a türelem, a megértés művészetének birtokosai önök, ezekhez szükségesek a személyes kapcsolatok és a közösségek. Köszönjük mindazokat az értékeket, melyeket önök megőriztek, és mindazt, amivel minket felvérteztek és gazdagítanak ma is – fejezte ki háláját Békésszentandrás polgármestere, majd Miniska Zsejke versének egy másik részletével búcsúzott.

A délután hátralevő részében Leblanc Győző és Tóth Éva szórakoztatta a széksorokban ülőket.

Kiemelt

Hévizi Róbert (Fotó: Hegedűs Éva) Hévizi Róbert (Fotó: Hegedűs Éva)

Filmet forgattak a békésszentandrási szőnyegszövésről és a kubikos munkáról

Békésszentandrás

Csikós György (1928-2019) Csikós György (1928-2019)

Elhunyt Csikós György

Békésszentandrás

Szalai Gábor, Bobvos János és Sinka Imre (Fotó: Babák Zoltán) Szalai Gábor, Bobvos János és Sinka Imre (Fotó: Babák Zoltán)

Szalai Gábort választották a Tisztes Iparos kitüntető címre

Békésszentandrás

Vitéz Sinka Brigitta és Korbely György (Fotó: Babák Zoltán) Vitéz Sinka Brigitta és Korbely György (Fotó: Babák Zoltán)

A ma 91 éves Bici néni tegnap játszotta le 15000. szimultánját

Békésszentandrás

Hirdetés

Advertisement

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect