Connect with us

Gazdaság

Díjat nyert a Szarvasi Mozzarella mascarponéja

A Szarvasi Mozzarella Kft. egyik húzóterméke, a Laktózmentes Mascarpone díjat nyert az első mentes élelmiszerek versenyén. A „Minőségi mentes élelmiszer-termékek versenye” pályázatán 11 kategóriában 42 nyertes született, amelyek közül sajt alkategóriában a szarvasiak nyertek.

Magyarországon első alkalommal rendeztek olyan élelmiszeripari versenyt, ahol azon termékek kerültek górcső alá, amelyek a mentes kategóriába esnek, azaz a 14 fő allergén anyagok közül legalább egytől, vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól mentesek. Magyarországon 2012. január 1-jétől kötelező az élelmiszerek címkéjén, csomagolásán feltüntetni azon anyagokat, amelyek az Európai Bizottság rendeletében is szerepelnek.
A 14 fő allergén anyag a következő (kivételek nélkül ): glutént tartalmazó gabonafélék, rákfélék, tojás, hal, földimogyoró, szójabab, tej, diófélék, zeller, mustár, szezámmag, kén-dioxid, csillagfürt, puhatestűek.
A versenyre nevezett termékeket vizsgálták pl. a csomagolás és címkézés alapján, de vaktesztre is sor került, amely során szerepet kapott az állag, az íz és a küllem is. Az összesen 130 beérkezett pályázat közül sajt alkategóriában a Szarvasi Mozzarella Laktózmentes Mascapone terméke lett a nyertes.

A Szarvasi Mozzarella húzótermékei között szerepel a Mascarpone, aminek laktózmentes változata 2017-ben jelent meg a boltok polcain. A díj kapcsán ifj. Rohony Miklós, a cég marketing vezetője elmondta, hogy „örülünk és büszkék vagyunk az első helyre, ugyanis ez a díj a minőség elismerése. Fontosnak tartjuk azt, hogy az olyan vásárlóinknak is tudjunk terméket kínálni, akik – tejtermékről lévén szó – laktózérzékenyek. Egyben ez a díj üzenet mindenki számára, hogy a fogyasztók bátran vásárolhatják a magyar termékeket, mert azok megbízhatóak.”

A Szarvasi Mozzarella több mint 20 éve elkötelezett híve az olasz gasztronómia hazai népszerűsítésének. A cég fontosnak tartja, hogy kiváló minőségű termékein keresztül minél több emberrel ismertesse meg a mozzarellában és más tradicionálisan olasz sajtokban rejlő különleges, valamint egyedi ízvilágot. A vállalat hitvallása az, hogy a legjobb minőséget csak a tradicionális értékek és a modern technológia ötvözésével érhetik el. A szigorú minőségbiztosítási rendszer, az évek során megszerzett szakmai tudás és tapasztalat, valamint a saját, modern laboratórium a biztosíték arra, hogy vásárlóik maximálisan elégedettek lehessenek a termékekkel. Az európai színvonalú üzemükben első osztályú, kizárólag hazai nyers tej felhasználásával készülnek termékeik.

2018. október 8., Budapest, Örménykút

Kiemelt

Biomok, hexuronsav, tiroxin, szürkeállomány

Hírek

Tóth Patrik (középen) Tóth Patrik (középen)

Németországban versenyzett Patrik

Hírek

Prima Primissima az óvodapedagógus szakon, avagy ki a legkiválóbb az óvodapedagógus-jelöltek között?

Hírek

A tehetséges benkás gyermekek műsora az Ótemplomban

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect