Connect with us

Békésszentandrás

A Hunyadi vitte el a három pontot a hármas rangadóról Csabacsűdről

A hétvégén három hazai csapat mérkőzött Csabacsűdön, a Csabacsűdi GyLSE látta vendégül a szomszédos Békésszentandrási Hunyadi MLSE és a szintén hazai játékvezető-válogatottat, ami érdekes és szórakoztató másfél órát eredményezett.

Eleve felmerül a kérdés, hogy egy ilyen szomszédvári rangadóra miért olyan játékvezetőt delegálnak, aki korábban mindkét csapatban játszott? Az egyik partjelző a szentandrási Révész Norbert, társa a megpróbáltatásban a szarvasi Brlás Zsolt volt. És itt nem arról van szó, hogy részrehajló volt a vezetés, de nyilván a játékosok is más nexusban vannak a korábbi csapattárssal, mint egy idegennel. Ennek meg is lett az eredménye: tíz sárga, ami valljuk be, nem lett volna benne ebben a mérkőzésben vehemenciáját és a szabálytalanságokat tekintve. A sárgarangadót a hazaiak nyerték 6–4-re, bár ehhez a meggyőző előnyhöz kellett az is, hogy Sonkoly Lajos edző a kispadról is ki tudjon húzni Steigler zsebéből egyet.

A mérkőzés egyébként sem kezdődött jól a Csabacsűdi GyLSE számára. Ritka, hogy már a bemelegítési szakaszban le kelljen cserélni játékost, ez most megtörtént. Sovány Pálnál derék- és hátproblémák jelentkeztek, nem először. Korábban mérkőzés közben kellett emiatt lehozni őt. Ez kibillentette a csapatot. Erre jött az, hogy Hudák Roland az ötödik percben egy a tizenhatos vonalától elvégzett rúgásnál meghúzódott, összeesett, hogy mentőt kellett hívni hozzá.

A mérkőzést egy 8. percben a Szentandrási kapus, Szabó Zoltán mellévetődött egy labdának, nem úgy Viszkok Gábor lábának. Steigler habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A lehetőséget Koppányi Péter váltotta gólra (1-0).

A 22. percben jött a válasz. Egy kapu előtti kavarodásból Szabó Máté lőtt kapura. Jansik János nem láthatta, ezzel gyorsan át is esett a tűzkeresztségen (1–1).

A 27. percben egy szépen felépített támadásból vette át a vezetést a Hunyadi. Lós István érkezett a labdával az alapvonalra és tolta be középre az ötös magasságába. A labda átjutott az érkező játékosok között, de nem Gulyás Ádám lábána, aki kapásból hatalmas gólt lőtt (2-1).

A mérkőzés második félidejében váltakozó mezőnyfölény mellett Bódai Nándor és Romhányi Roland vette még be a hazaiak hálóját, ezzel beállították a 1-4-es végeredményt.

A Hunyadi az elmúlt rossz sorozata után egyelőre nem éremesélyesként, viszont nyugodtan érkezett, jelentett ki Virág Imre.

– Nem úgy jöttünk ide, hogy mindenki minket akar megverni. Nyugodtan akartunk focizni. Ez látszott is a sárgákban. Mi is megkaptuk a sárgáinkat, ők is megkapták. Rangadóhoz méltó volt. Szerencsére meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Utána próbáltunk kontrákra játszani, ami kisebb-nagyobb hibákkal sikerült is. Úgy néz ki, nekünk jobban sikerült koncentrálni a végéig – foglalta össze a mérkőzést a lefújás után Öpi.

– Nem úgy mentünk fel, ahogy egy rangadóra kell. Lehet, hogy nagyobb volt az akarás, mindenki bizonyítani szeretett volna, ez így rányomta a bélyegét a játékunkra, görcsösebbek lettünk – ezt már a hazaiak trénere, Sonkoly Lajos nyilatkozta a mérkőzés végén.

– Egy ilyen meccsen nem lehet hibázni. Sajnos mi hibáztunk a védelemben és a támadásokban is, így együtt ez már nagyon sok volt egy ilyen meccsen. Az eredménykülönbség azért jött ki a második félidőben, mert próbáltam úgy belenyúlni a csapatba, hogy támadólag tudjunk fellépni, ezért védőket hoztam le, a védelmünk szellősebbé vált. szerettük volna visszafordítani a mérkőzést, de legalább ikszre hozni – mondta Luigi a taktikáról.

Csabacsűdi GyLSE – Békésszentandrási Hunyadi MLSE 1–4 (1–2)

Csabacsűdi GyLSE: Hudák Roland (8′ Jansik János) – András Attila Xavér, Gilik Attila, Kiss Gábor – Viszkok Csaba, Bertók Gergő (75′ Bobvos Richárd)– Endrefalvi Erik, Sándor János, Kasik Márk, Viszkok Gábor (65′ Magda Tibor) – Koppányi Péter, cserék: Sovány Pál, Sonkoly Lajos, Hraskó Tibor
Edző: Sonkoly Lajos

Jók: Viszkok Csaba, Gilik Attila

Békésszentandrási Hunyadi MLSE: Szabó Zoltán – Borgulya János, Kis Mátyás, Kozák Balázs (72′ Filyó Tamás), Szabó Máté – Olasz István, Bódai Nádor, Tasi Norbert – Virág Imre (77′ Pásztor Dávid), Lós István (89′ Romhányi Roland) – Gulyás Ádám (87′ Uhljár Szabolcs), cserék: Babák Zoltán, Kiss Tibor, Romhányi Roland
Megbízott edző: Virág Imre és

Jók: Borgulya János, Szabó Máté, Bódai Nándor, Tasi Norbert

Kiemelt

Teremfoci: A füzeskertiek nyerték a bajnokságot

Békésszentandrás

Patka György és Furár Róbert (Fotó:Keller Dávid) Patka György és Furár Róbert (Fotó:Keller Dávid)

Egy góllal legyőztük a Szeghalmot

Sport

Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék) Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék)

Remek nézőtéri beszólások, zseniális egyéni akciók Szentandráson

Békésszentandrás

Hét szarvasi lány még soha nem indult egyszerre az országos döntőn

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect